Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη απέστειλε το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν, με θέμα την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τα ράντζα που συνωστίζονται στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις από τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων του νοσοκομείου, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Αντίθετα επαναλαμβάνονται διαχρονικά και συστηματικά, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρακτικές επέκτασης ή αλλαγής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν του οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα.

Προ έτους το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα και απαίτησε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Έκτοτε καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενώ το πρόβλημα παραμένει, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα. Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης