Αναφερόμενος στα στοιχεία του προϋπολογισμού για την Υγεία για το 2022, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ομιλία του στη Βουλή, δήλωσε ότι το 2021 ο τακτικός προϋπολογισμός προέβλεπε 4.270 εκατ. ευρώ για τον τομέα της Υγείας ενώ για το 2022 προβλέπει 4.520 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει 250 εκατ. παραπάνω είπε, αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι μιλάνε για μείωση επειδή συγκρίνουν τις δαπάνες τις οποίες έγιναν συν τις έκτακτες Covid.

«Ο προϋπολογισμός συγκρίνεται, προϋπολογισμός ’21 προϋπολογισμός ’22», δήλωσε ο κ Πλεύρης και πρόσθεσε: «Και παίρνετε το νούμερο, τα 5,1 δις που είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει, που έχει μέσα και τις έκτακτες δαπάνες που έγιναν, που προφανώς το 2022 έχει γίνει μια πρόβλεψη συγκεκριμένη για τις έκτακτες δαπάνες και αναλόγως της πορείας της πανδημίας αυτή η πρόβλεψη θα αλλάξει. Αλλά στα τακτικά κονδύλια είναι 250.000.000 ο κρατικός προϋπολογισμός περισσότερα χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το νέο ΕΣΥ που οραματίζεται η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα νοσοκομεία θα είναι για να υπηρετούν τους ασθενείς: «Και για να υπηρετούν τους ασθενείς τα νοσοκομεία, σημαίνει ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα τα ενισχύσουμε με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και κτηριακές υποδομές τις οποίες έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε σε τεράστια ποσά που θα πέσουν όλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εκεί όμως χρειαζόμαστε να είναι ισχυρά τα νοσοκομεία που θα δέχονται όλο τον κόσμο που έχει πρόβλημα. Θα στηριχτεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με χρήματα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης