Ζήσης Ψάλλας

Οι έγκυες γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη και έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου νηστείας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επιπλοκές από όσες έχουν μόνο αυξημένα επίπεδα γλυκόζης μετά το γεύμα, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα σακχάρου νηστείας στο αίμα τους βρέθηκαν να έχουν 1,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ενώ είχαν υψηλότερη πιθανότητα να χρειαστούν καισαρική τομή ή να είχαν πρόωρο τοκετό.

α μεγάλα μωρά κινδυνεύουν από επιπλοκές κατά τη γέννηση και από παχυσαρκία αργότερα στη ζωή τους. Επίσης, η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ασκήσει επιπλέον στρες στην καρδιά και στα νεφρά της μητέρας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία για πάνω από 250.000 εγκυμοσύνες στην Αλμπέρτα μεταξύ 2008 και 2014. Σχεδόν 13.000 από τις μητέρες διαγνώστηκαν με διαβήτη κύησης. Από αυτές, περίπου 4.000 είχαν αυξημένα επίπεδα σακχάρου νηστείας (πάνω από 5.3 mmol / L), ενώ οι άλλες είχαν μεν φυσιολογικό σάκχαρο νηστείας αλλά αυξημένα επίπεδα σακχάρου ύστερα από δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από του στόματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη (καμπύλη σακχάρου) είναι μια εξέταση κατά την οποία καταναλώνεται μια ποσότητα γλυκόζης, συνήθως 50 ή 75 γραμμαρίων, και ακολούθως γίνονται μετρήσεις ώστε να διαπιστωθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η καμπύλη σακχάρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση του προδιαβήτη, του διαβήτη και του διαβήτη κύησης.

Σχεδόν όλες οι έγκυες γυναίκες στην Αλμπέρτα υποβάλλονται σε μια διαδικασία δύο σταδίων για διαβήτη κύησης. Η πρώτη δοκιμή, η οποία διεξάγεται μεταξύ 20 και 24 εβδομάδων εγκυμοσύνης, είναι μια 50 γραμμαρίων δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από το στόμα, που λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν το σάκχαρο του αίματος της γυναίκας είναι υψηλότερο από 7,8 mmol / L μία ώρα αργότερα, γίνεται ένα δεύτερο τεστ αίματος μετά από 12 ώρες νηστείας, συνήθως το πρωί, και στη συνέχεια λήψη 75 γραμμαρίων γλυκόζης και περισσότερα τεστ αίματος μία και δύο ώρες αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης