Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να εκσπερματίζεις πιο συχνά, και οι τρόποι για να το καταφέρεις.

Συχνή εκσπερμάτιση και υγεία του προστάτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μία πολύ μεγάλη επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Harvard, η συχνή εκσπερμάτιση φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην καλή υγεία του προστάτη. Και όταν αναφερόμαστε σε εκσπερμάτιση, αναφερόμαστε σε κάθε τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί, δηλαδή με σεξουαλική επαφή, ονείρωξη ή και αυνανισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή και περισσότερες φορές το μήνα, φαίνεται να “απολαμβάνουν” έως και 33% μικρότερη πιθανότητα για καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της ζωής τους συγκριτικά με τους άνδρες εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερο από 7 φορές.

Η παραπάνω μελέτη δεν αποδεικνύει πως η πιο συχνή εκσπερμάτιση προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη αλλά συνδέεται με σαφή μείωση του κινδύνου. Σε αυτόν τον κίνδυνο μπορεί να συμβάλουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής, ο αριθμός των παιδιών, η διατροφή, η φύση της σεξουαλικής δραστηριότητας ακόμα και η εκπαίδευση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιοι ακριβώς είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Αν και απαιτείται περαιτέρω μελέτη για τη διερεύνηση των πιθανών προστατευτικών μηχανισμών, το συμπέρασμα είναι πως κάτι τόσο απολαυστικό όσο η εκσπερμάτιση, κάνει παράλληλα και τόσο καλό στην υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συχνή εκσπερμάτιση και γονιμότητα

Εκτός όμως από την υγεία του προστάτη, αύξηση στη συχνότητα των επαφών και την εκσπερμάτιση μπορεί να έχει θετική επίδραση και στη γονιμότητα. Ας μην ξεχνάμε πως οι όρχεις αποτελούν εργοστάσια καθημερινής παραγωγής σπέρματος και ότι δε βγαίνει προς τα έξω με την εκσπερμάτιση, παραμένει μέσα και…πεθαίνει, προτού απορροφηθεί ξανά από το σώμα. Στην πραγματικότητα, σε έναν υγιή άνδρα, περίπου 1500 σπερματοζωάρια παράγονται κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει μερικά εκατομμύρια την ημέρα. Μερικά εκατομμύρια την ημέρα, κάθε μέρα, όλο το χρόνο, με μία διαδικασία που απαιτεί περίπου 75 ημέρες για να ολοκληρωθεί, από την παραγωγή των σπερματοζωαρίων στους όρχεις μέχρι την τελική τους εκσπερμάτιση από το έξω στόμιο της ουρήθρας. Είναι σημαντικό για τον άνδρα να καταλάβει πως η παραγωγή σπέρματος είναι μία διαδικασία συνεχής, ανεξάρτητα από το εάν εκείνος εκσπερματίζει ή όχι. Αρκετοί άνδρες αυτό δε το γνωρίζουν. Ίσως εάν το γνώριζαν να επιδίωκαν την εκσπερμάτιση πιο συχνά.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα οφέλη της εκσπερμάτισης δεν σταματούν εδώ. Γιατί η εκσπερμάτιση γενικά θεωρείται ότι:

  • Βοηθάει στον ύπνο
  • Έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βελτιώνει τα συμπτώματα της ημικρανίας
  • Μειώνει τον κίνδυνο του θανάτου από καρδιακές παθήσεις

Και αν δεν υπάρχει όρεξη για σεξ ή αυνανισμό;

Η χαμηλή λίμπιντο στους άνδρες περιγράφει το μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα. Αν και είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει κατά καιρούς, η χαμηλή λίμπιντο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπίζεται, καθώς μία υγιής σεξουαλική διάθεση πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς καθημερινότητας ενός άνδρα και η απώλεια της μπορεί μερικές φορές να είναι ένας δείκτης υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Το πρώτο βήμα είναι να μοιραστείτε το πρόβλημα σας με το γιατρό σας προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της χαμηλής ερωτική σας διάθεσης και της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας που μπορεί να βιώνετε. 

Τέσσερις φυσικοί τρόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας διάθεση και απόδοση, με βέλτιστα οφέλη και για την υγεία σας στο σύνολο της είναι οι παρακάτω:

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Το λίπος της κοιλιάς και η παχυσαρκία είναι «θανατηφόρα» για την τεστοστερόνη, την κυρίαρχη σεξουαλική ανδρική ορμόνη. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους αποτελεί σημαντική παράμετρο μίας καλής σεξουαλικής ζωής για τον άνδρα.

Επιδιώξτε οκτώ ώρες καλού ύπνου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, μόλις μία εβδομάδα μόνο πέντε ωρών βραδινού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης κατά 10-15%. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο απευθυνθείτε το συντομότερο στο γιατρό σας.

Εφαρμόστε τεχνικές διαχείρισης του στρες

Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν, συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, ασκηθείτε και επιδιώξτε ότι άλλο μπορεί να ενισχύσει την ομαλή λειτουργία του παρασυμπαθητικού νευρικού σας συστήματος, ακόμα και μόνο για 10 λεπτά την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να αποκαταστήσει την ορμονική του ισορροπία, μειώνοντας την κορτιζόλη και αυξάνοντας την τεστοστερόνη.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας και πάρτε σοβαρά τις βιταμίνες σας

Η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί πως έχει θετική επίδραση στη γονιμότητα και την αναπαραγωγική λειτουργία. Η διατροφή του σύγχρονου άνδρα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, όσπρια, ανάλατους ξηρούς καρπούς, καθαρή, χωρίς λίπος πρωτεΐνη, κυρίως από ψάρι και λευκό κρέας, καθώς και σύνθετους υδατάνθρακες.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η C και η Ε καθώς και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο δρουν σαν καλό λίπασμα για την παραγωγή ανδρογόνων και τη λειτουργία των όρχεων. Δυστυχώς, ενώ στον ανεπτυγμένο κόσμο μπορούμε να φάμε πολλά τρόφιμα, τα περισσότερα από αυτά είναι ανεπαρκή σε αυτά τα σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά. 

Σε περιόδους έντονου στρες και κακής διατροφής ή κατανάλωσης αλκοόλ, ιδιαίτερα εάν παρουσιάζονται διαταραχές στη σπερματογένεση και σεξουαλική δυσλειτουργία ( χαμηλή λίμπιντο, προβλήματα στύσης), προηγμένα, ορθομοριακά  συμπληρώματα διατροφής όπως το FertilovitMPLUS είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερα από αυτά τα κρίσιμα θρεπτικά συστατικά, και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ανακάμψει. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης