Παρόλο που έχουμε καλοκαίρι, το οποίο έχουμε συνδυάσει με παραλία, διακοπές και απόλυτη χαλάρωση, λόγω της έντονης ζέστης η κούραση δεν λέει να φύγει από πάνω σου. Σίγουρα, θα σου έχει τύχει συχνά να αισθάνεσαι ατονία και να μην θέλεις πλέον να πας στην προπόνηση, που έκανες ανελλιπώς όλο το χειμώνα. Δεν θεωρείται παράλογο που με δυσκολία βγάζεις την προπόνηση και αισθάνεσαι τις αποδόσεις σου στο γυμναστήριο ή το γήπεδο να πέφτουν σταδιακά.

Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που βρίσκεται σε αυτή τη φάση την περίοδο που διανύουμε και τα καλά νέα είναι πώς υπάρχουν πολλοί και δη εύκολοι τρόποι για να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια και να συνεχίσεις να πηγαίνεις στην προπόνηση -και να βγάζεις το πρόγραμμα στις σωστές αποδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι να έρθει η στιγμή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, λοιπόν, σου παραθέτουμε παρακάτω 6 βασικές και απλές συμβουλές για να ανακτήσεις τη χαμένη ενέργεια και να καταφέρεις να βγάλεις όλο το πρόγραμμα της προπόνησής σου.

1. Νερό, νερό, νερό… το βασικό αγαθό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νερό είναι ο νέος σου «κολλητός» με τον οποίο πρέπει να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Η αφυδάτωση είναι ένας παράγοντας που σε κάνει να αισθάνεσαι αδύναμος στο γυμναστήριο. Αν θέλεις να έχεις, λοιπόν, περισσότερη ενέργεια στην επόμενη προπόνησή σου, φρόντισε να ενυδατώνεις καλά τον οργανισμό σου διότι χωρίς νερό, το σώμα σου δεν μπορεί να παράγει ενέργεια. Όταν γυμνάζεσαι και δη έντονα, είναι φυσικό και επόμενο να ιδρώνεις, πόσο μάλλον την καλοκαιρινή περίοδο. Αν αναλογιστείς πόσο νερό χάνεις ιδρώνοντας μπορείς να αντιληφθείς πόσο σημαντικό είναι να πίνεις το νερό σου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που το ξεχνάς, αγόρασε ανοξείδωτο θερμός και φρόντισε να το γεμίσεις συνέχεια -στο σπίτι και το γραφείο.

2. Φάε φρούτα

Το κομμάτι της διατροφής είναι, φυσικά, εξίσου σημαντικό σε ό,τι αφορά στον οργανισμό σου τόσο στη σωματική επίδοση αλλά και στην ψυχολογία σου. Εμπλουτίζοντας τη διατροφή σου με τα κατάλληλα φρούτα μπορείς σίγουρα να τονώσεις τον οργανισμό σου. Προτίμησε φρούτα που είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα όπως οι μπανάνες, το καρπούζι, ο ανανάς και τα μάνγκο, που θα σου παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι.

3. Βιταμίνες που σου δίνουν ενέργεια

Εάν φυσικά δεν μπορείς για κάποιους λόγους, που οφείλονται στους έντονους καθημερινούς τρόπους ζωής να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, μπορείς να στραφείς στις κατάλληλες βιταμίνες. Δηλαδή, να βρεις συστατικά που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό σου άμεση ενέργεια και παράλληλα, να καλύψουν τα όποια διατροφικά κενά έχεις. Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποια συστατικά που θα σε βοηθήσουν σε αυτό το σκοπό. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το εκχύλισμα Panax Ginseng, το «ενεργειακό» βότανο, και μεταξύ άλλων, το συνένζυμο Q10. Μπορείς να τα επιλέξεις ξεχωριστά όμως, καλύτερο είναι να τα βρεις συνδυαστικά, σε ένα ολοκληρωμένο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής. Το ALTION Tonovit ®, για παράδειγμα, περιέχει όλα τα παραπάνω καθώς και 13 ακόμη βιταμίνες και οκτώ μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Mία μόνο κάψουλα την ημέρα αρκεί για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να παράγει περισσότερη ενέργεια και να περιορίσει το αίσθημα της κούρασης και της κόπωσης.

4. Κάνε δυναμικές διατάσεις

Αν δεν το γνώριζες, μάθε πως το στρέτσινγκ -δηλαδή το τέντωμα του σώματος- πριν την προπόνηση, συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ουσιαστικά «ζεσταίνει» και προετοιμάζει τους μύες σου για την άσκηση. Για την προθέρμανση, προτίμησε τις δυναμικές διατάσεις αντί για τις στατικές. Αν δεν γνωρίζεις ποιες είναι, απευθύνσου στον γυμναστή σου ή σε έναν ειδικό για την κατάλληλη καθοδήγηση.

5. Βάλε τη βρώμη στη διατροφή σου

Σίγουρα θα έχεις κουραστεί να ακούς για τη βρώμη και πόσο σημαντική είναι. Όμως, ακριβώς επειδή είναι τόσο σημαντική, αν χρειάζεσαι έναν ακόμη «σύμμαχο» στις καθημερινές σου προπονήσεις, καλό είναι να εντάξεις τον δημοφιλή χυλό βρώμης στο διατροφικό σου μενού. Θα ετοιμάσεις το πόριτζ σου με γάλα ή νερό και αν θέλεις να πάρεις ακόμη περισσότερη ενέργεια καθώς το τρως, πρόσθεσε σε αυτό μερικά κομμάτια από τα φρούτα που προαναφέραμε ή μύρτιλα. Ένας ακόμα ωραίος συνδυασμός είναι με ξηρούς καρπούς, πλούσια πηγή μαγνησίου. Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που σου προσφέρουν ενέργεια μακράς διάρκειας.

6. Τι να αποφύγεις πριν την προπόνηση

Σε κάθε περίπτωση, πριν την προπόνηση -ακόμη και αν αισθάνεσαι λιγούρες- φρόντισε να αποφύγεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα γλυκά, διότι ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αν θέλεις να φας ένα σνακ πριν το γυμναστήριο, καλό είναι να το κάνεις περίπου 30 λεπτά πριν την άσκηση και να θυμάσαι πως ένα «δυνατό» γεύμα ή σνακ που θα σε προετοιμάσει καλά για την προπόνηση, καλό είναι να περιέχει 20 με 25% πρωτεΐνες και 10 με 75% υδατάνθρακες.

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και στραφείς στις κατάλληλες πολυβιταμίνες για άμεση ενέργεια, να είσαι σίγουρος πως σύντομα θα δεις τις αποδόσεις σου στο γυμναστήριο να ανεβαίνουν. Το «κλειδί» και σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στα κατάλληλα συστατικά.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. : ΕΟΦ: 63535/12-06-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

***VI-90310-ALTION-8/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης