Τυριά

Τα κίτρινα είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου. Ακολουθεί πίνακας με περιεκτικότητες σε mg ασβεστίου 100 γραμμαρίων μερικών βασικών τυριών.
Παρμεζάνα : 1109
Γραβιέρα : 1011
Γκούντα : 740
Τσένταρ : 721
Ροκφόρ : 662
Φέτα : 490

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, οι παραπάνω τιμές μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο τυριού και τον παρασκευαστή.
Πρέπει να λάβετε ωστόσο υπόψη ότι τα παραπάνω τυριά περιέχουν αρκετά λιπαρά (από 27 έως 32 % κ.β.) και δη κορεσμένα. Επίσης, τα τυριά αυτά περιέχουν αρκετή χοληστερίνη.

Γαλακτοκομικά

Ένα ποτήρι γάλα 250ml (2% λιπαρά) περιέχει 350mg
Ένα κύπελλο γιαούρτι 200gr (2% λιπαρά) περιέχει 400 mg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φρούτα και λαχανικά

Ένα πορτοκάλι 150γραμ περιέχει 100mg
Αποξηραμένα σύκα 100γραμ περιέχουν 162mg
Μπρόκολο βρασμένο 100γραμ περιέχει 39mg
Σπανάκι ωμό 100γραμ περιέχει 95mg. Ωστόσο, το σπανάκι όπως κι άλλα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια και η σοκολάτα, περιέχει οξαλικά άλατα που μειώνουν την απορροφητικότητα του ασβεστίου.

Πηγή: mariannavlachou.gr
Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης