Τι να την κάνεις την επιτυχία της εξωσωματικής αν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, 18:14
Τι να την κάνεις την επιτυχία της εξωσωματικής αν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές;
Θάνος Παράσχος, Ειδικός Γονιμότητας

Μιλώντας για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν πρέπει να αγνοούμε και τι γίνεται παρακάτω. Δηλαδή, μπορεί η γυναίκα να συλλάβει κανονικά με τη βοήθεια της εξωσωματικής, αλλά να μην καταφέρει να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της. Αν η γυναίκα έχει ήδη κάνει τρεις ή περισσότερες αποβολές, ίσως υπάρχει κάποιο γενετικά μεταδιδόμενο νόσημα που εμποδίζει την ολοκλήρωση της κύησης.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Προεμφυτευτική Διάγνωση

Στατιστικά, γνωρίζουμε ότι το 70% των αποβολών στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέονται με χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου. Επίσης το 30% των αποβολών του δευτέρου τριμήνου οφείλονται σε γενετικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αιματολογικές εξετάσεις του ζεύγους πριν από τη σύλληψη δεν αποκαλύπτουν το γενετικό νόσημα, το οποίο φαίνεται μετά στο κυοφορούμενο έμβρυο.

Έτσι, αν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές ή υπάρχει υποψία μετάδοσης κάποιου σοβαρού κληρονομικού νοσήματος, η διερεύνιση μέσω της προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης (PGD) κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί μία επόμενη αποβολή.

Δες αν είναι σκόπιμο να ζητήσεις μια Εξέταση PGD για το δικό σου έμβρυο!

Δείτε άλλα άρθρα του Θ. Παράσχου στο zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, 18:17