«Ο στόχος όλων μας, όσων ασχολούμαστε με τα εμβόλια είναι να μη μείνει ούτε ένα άτομο στη χώρα μας που να μην εμβολιαστεί» είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, θέτοντας τα τρία κριτήρια προτεραιότητας για τον εμβολιασμό.

Ειδικότερα, σχετικά με την προτεραιοποίηση όσων θα λάβουν το εμβόλιο, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δήλωσε ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– «πρώτο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση», δηλαδή τα άτομα με «μεγάλη ηλικία» καθώς αυτός είναι ο «υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για βαριά νόσηση».

– Το δεύτερο κριτήριο είναι «ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό» και η κύρια ομάδα «που εκτίθεται και κινδυνεύει σοβαρά από τον ιό είναι οι υγειονομικοί».

– Το τρίτο κριτήριο είναι «η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ατόμων ηλικιωμένων, ατόμων που ζουν σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης ή και οι χρονίως πάσχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ξεκίνησε η προτεραιοποίηση είχαμε σκέψεις για το ποια θα είναι η αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς. Οι υγειονομικοί αποτελούν και το παράδειγμα και τον φωτεινό φάρο για τους υπόλοιπους για τον εμβολιασμό. Με μεγάλη ικανοποίηση ήδη από τον πρώτο αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια ευρεία αποδοχή του εμβολίου κατά του κόβιντ από τους υγειονομικούς» σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Ενώ για το τρίτο κριτήριο, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, η κ. Θεοδωρίδου προσέθεσε ότι είναι «οι λίγοι όμως απαραίτητοι» για την λειτουργία του κράτους. Ο αριθμός που εμβολιάστηκε σε αυτή την κατηγορία είναι «μικρότερος από τους 50» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης