Μπορεί να είμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, για τα παιδιά μας όμως, που τα σχολεία είναι κλειστά, συνεχίζει να είναι η πιο αγαπημένη τους εποχή του χρόνου! Απαλλαγμένα από σκοτούρες της καθημερινότητας όπως το πρωινό ξύπνημα, τα διαγωνίσματα και η μελέτη στο σπίτι, τα παιδιά έχουν επιτέλους την ευκαιρία να ξεδώσουν όπως εκείνα επιθυμούν.

Κάποια από αυτά δεν χάνουν επιπλέον χρόνο και το… σκάνε παρέα με κάποιον φίλο για κάποια παιδική κατασκήνωση, άλλα παρακολουθούν κάποιο πρωινό summer camp που συνδυάζει μάθηση, άθληση και διασκέδαση και άλλα καταφεύγουν σε καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στην άμμο και τι άλλο… μα φυσικά ατελείωτο κολύμπι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω όπως είναι φυσικό, δημιουργούν μία εύλογη ανησυχία στις μαμάδες. Ναι, μπορεί οι ώρες διδασκαλίας και οι υποχρεώσεις να έλαβαν προσωρινά «τέλος», τα μικρά όμως το καλοκαίρι είναι πολύ πιο υπερκινητικά και δραστήρια, από ό,τι ήταν εντός της σχολικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουν, κουράζονται περισσότερο και οι ανάγκες τους αυξάνονται σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Για να μην σας πιάσει λοιπόν το καλοκαίρι απροετοίμαστες, παρακάτω σας παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές και τους θρεπτικούς «συμμάχους» που πρέπει να γνωρίζετε, για να προσφέρετε στα μικρά σας το καλύτερο και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο φέτος το καλοκαίρι.

Για τους πολύ μικρούς μας φίλους

Αν φέτος είναι το πρώτο καλοκαίρι που περνάτε με το μικρό σας και δίνετε παρέα τη… μάχη της ανάπτυξης, η βιταμίνη D3 είναι σίγουρη λύση που θα το βοηθήσει να απορροφήσει με μεγαλύτερη ευκολία το φώσφορο και το ασβέστιο που χρειάζεται ο οργανισμός του, για να αναπτυχθεί ισορροπημένα. Παρότι είναι γνωστό πως η βιταμίνη D3 παράγεται κυρίως από την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στον ήλιο, το μικρό σας παραείναι… μικρό, για τα το αφήσετε χωρίς αντιηλιακή προστασία στις υπεριώδεις ακτίνες. Ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς γλυκαντικές ουσίες, αλκοόλη,  γλουτένη, λακτόζη και άλλα τεχνητά έκδοχα όπως το ALTION Kids D3®, είναι η ιδανική επιλογή για να του προσφέρετε με το γάλα ή το γιαούρτι του ή και απευθείας στο στόμα του μικρού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους καλοκαιρινούς μαθητές

Το σχολείο παραμένει κλειστό για καλοκαίρι, παρόλα αυτά το παιδί σας δεν λέει να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του. Κι όμως, υπάρχουν και τέτοια παιδιά! Για να μην τον καταβάλλει η μελέτη και καταλήγει να χάνει τη διάθεσή του για παιχνίδι, η διατροφή είναι το σημείο που πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή. Τροφές που είναι «πλούσιες» σε ψευδάργυρο, βιταμίνες όπως η B5, η B6 και τα «πολύτιμα» Ω-3 λιπαρά οξέα θα χαρίσουν επιπλέον ώθηση στο νευρικό σύστημα του μικρού σου, ενώ τα «θρεπτικά» ζελεδάκια με γεύση λεμόνι του ALTION Kids IQ, θα κρατήσουν το μυαλό του ακούραστο και σε εγρήγορση με τον πιο γευστικό τρόπο!

Για τους μικρούς αθλητές

Για εσάς τώρα που μεγαλώνετε έναν μικρό πρωταθλητή ή μία μικρή πρωταθλήτρια, που λατρεύει τα αθλήματα και όλη μέρα τρέχει με μία μπάλα στα πόδια του, ή κάνει συνεχόμενο κολύμπι, οι απαιτήσεις είναι κάπως ανεβασμένες. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε για τίποτα, τουλάχιστον όχι όσο είστε σίγουρες πως η ενέργεια που λαμβάνει είναι εξίσου σημαντική με εκείνη που ξοδεύει. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Ενισχύοντας τον οργανισμό του με το ALTION Kids Poyvitamins, ένα πολυβιταμινούχο ζελεδάκι από φυσικά εκχυλίσματα 22 φρούτων και λαχανικών εμπλουτισμένα με  8 βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β8, Β9), το οποίο θα καλύπτει όλα τα διατροφικά του κενά με ένα «πλούσιο» σύμπλεγμα από βιταμίνες και μέταλλα και φυσικά ταυτόχρονα θα του χαρίσετε την ενέργεια που χρειάζεται για τις αθλητικές του υποχρεώσεις.

Μην ξεχνάτε πως η βιταμίνη C είναι το βασικό» για το ανοσοποιητικό του μικρού σας ακόμη και τους θερινούς μήνες που ίσως θεωρείτε ότι δεν διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο να αρρωστήσει. Το ανοσοποιητικό σύστημα «εργάζεται» 12 μήνες το χρόνο επομένως είναι απαραίτητο να το ενισχύουμε τακτικά, ώστε να αποφύγουμε αρρώστιες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας με τα παιδιά σας. Δύο λαχταριστά ζελεδάκια από το φυσικό ALTION Kids Vitamin C® ημερησίως, είναι η συνήθεια που θα λατρέψει το παιδί σας και θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό του, ενώ θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τις άμυνές του.

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να θυμάστε πως για να είναι το μικρό σας γερό και δυνατό κάθε μέρα, το πεπτικό του σύστημα πρέπει να λειτουργεί φυσιολογικά, δηλαδή να μπορεί να επιτελεί όλες τις απαραίτητες διεργασίες που απαιτούνται, για να λαμβάνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με γαστροανθεκτικά στελέχη προβιοτικών, όπως το ALTION Kids Probiotics®, θα του εξασφαλίσει μία εύρυθμη λειτουργεία του εντέρου και σίγουρα ένα πολύ πιο… ξέγνοιαστο και δραστήριο καλοκαίρι!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. : 98168/31-10-2017, 97664/30-10-2017, 97666/30-10-2017, 97665/30-10-2017, 63537/12-06-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90306-ALTION-8/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης