Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton, στην περιφέρεια της Οξφόρδης, προσγειώθηκε το αεροσκάφος που με έκτακτη πτήση μετέφερε 83 Βρετανούς πολίτες από την κινεζική πόλη Γιουχάν, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του κοροναϊού. Το αεροσκάφος μεταφέρει άλλους 27 επιβάτες άλλων εθνικοτήτων (Ευρωπαίοι πολίτες από την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία), τους οποίους θα μεταφέρει άμεσα σε προκαθορισμένο αεροδρόμιο στην Ισπανία και από εκεί θα αναλάβουν την ευθύνη τους οι χώρες προέλευσής τους.

Οι Βρετανοί επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορείο και με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις στο νοσοκομείο Arrowe Park του Γουίραλ, όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, σε ειδικές εγκαταστάσεις. Εντός του αεροσκάφους, οι επιβάτες συνοδεύονταν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, το οποίο επίσης θα τεθεί σε περιορισμό σε ξεχωριστή εγκατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 40 άλλοι Βρετανοί βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Γιουχάν – καθώς από τους 120 που αναμένονταν στην πτήση, τελικά οι 83 κατάφεραν να επιβιβαστούν – οι οποίοι θα επιστρέψουν με πτήση που θα ακολουθήσει, χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης