Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποδέχεται το Δήμο Φούρνων Κορσέων στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Με το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων των Φούρνων Κορσέων, προσφέροντας τις κορυφαίες υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος θα προσφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Την πλήρη και δωρεάν νοσηλεία στο «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών» και στο «Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης», όλων των παιδιών και εφήβων του νησιού, που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών.

• Τη δωρεάν παροχή τοκετού στο Μαιευτήριο «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε όλες τις επιτόκους του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου θα βρίσκεται στους Φούρνους, από το Σάββατο 04 Ιουνίου έως την Τρίτη 07 Ιουνίου. Οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να επισκέπτονται την Κινητή Ιατρική Μονάδα, από τις 07:30 έως τις 13:30 (εκτός Σαββάτου) και από τις 17:00 έως τις 20:00, για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα, οφθαλμολογικό έλεγχο και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα, στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των εξετάσεων προληπτικού ελέγχου. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα στελεχώνεται από 2 καρδιολόγους, 1 γυναικολόγο, 1 πνευμονολόγο, 1 ιατρό εργασίας, 2 μαίες, 2 παρασκευάστριες και 1 τεχνολόγο – ακτινολόγο.

Το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» που υλοποιεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο προσφέρει τις ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες του, προς όφελος των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Προγράμματα Ιατρικής Υιοθεσίας, Στήριξης των Τοπικών Κοινωνιών, Προνομιακών Εξετάσεων για Όλους, Τηλεϊατρικής καθώς και συντεταγμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

Η τελετή επίσημης ένταξης των Φούρνων στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» καθώς και η ανακήρυξη του Προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, σε επίτιμο δημότη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Ιουνίου, στις 12:00, στο Δημαρχείο των Φούρνων Ικαρίας, με την παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του Έπαρχου Ικαρίας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην και νυν βουλευτών καθώς και προσωπικοτήτων με μεγάλη κοινωνική συνεισφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης