Ζήσης Ψάλλας

Μια έρευνα σε 2.066 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 45% των ερωτηθέντων ανέφερε το στρες ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα. Η έρευνα, από το BBC Radio 5 Live, βρήκε ότι η σωματική υγεία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδραση στη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θέματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν το 26%, η ύπαρξη παιδιών το 20% και η εργασία το 18%. Επίσης το να βλέπει κανείς πορνό έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή, ανέφερε το 12% των ερωτηθέντων.

​Το σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα επιβραδύνει τη γήρανση στις γυναίκεςΗ Ellen Brady, θεραπεύτρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Relate, είπε ότι εξεπλάγη πως μόλις το 10% θεώρησε ότι τα social media προκαλούν πρόβλημα. «Δεν υπάρχει ουσιαστική σύνδεση σε πολλά ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν καν επαφή με τα μάτια, και ούτε που μιλούν ο ένας στον άλλο, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι δεν φτάνουν στο κρεβάτι», είπε η Brady.

Τα άλλα μέλη της οικογένειας, εκτός από τα παιδιά, επηρεάζουν τη λίμπιντο στο 10% των ερωτηθέντων, ενώ η τηλεόραση και οι φίλοι στο 7% και στο 5%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, το 50% των ανδρών ήταν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή και το 53% των γυναικών. Ωστόσο, το 38% των ανδρών και το 25% των  γυναικών ήταν δυσαρεστημένοι.

Προκειμένου να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή, η Brady συνιστά την επιβολή μιας προσωρινή διακοπής και στη συνέχεια το ξεκίνημα από την αρχή. «Απαγόρευσε το σεξ, όταν ό, τι κάνεις σεξουαλικά έχει πάει στραβά και ξεκίνα πάλι απλά για να επανασυνδεθείς συναισθηματικά», είπε. «Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, επειδή οι γυναίκες συχνά θέλουν να έχουν συναισθηματική οικειότητα, φιλιά και αγκαλιές, ενώ οι άνδρες δεν το βλέπουν αυτό ως προτεραιότητα, βλέπουν το σεξ ως προτεραιότητα». Η Brady πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι άντρες ενδιαφέρονται για τα φιλιά, ειδικά όταν μαθαίνουν ότι συχνά οδηγούν σε κάτι περισσότερο.

Τα τελομερή

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές απόψεις όταν πρόκειται για την απιστία. Τα τρία τέταρτα των γυναικών που ερωτήθηκαν θεωρούν ότι ένα φιλί προς κάποιον τρίτο ή το cyber sex είναι απιστία, σε σύγκριση με το 50% των ανδρών.

Το 58% των ανδρών είπε ότι θα έκανε σεξ με κάποια γυναίκα μεγαλύτερη ηλικίας κατά 10 έτη σε σύγκριση με μόλις το 28% των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι δημοσιεύθηκε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι το σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα επιβραδύνει τη γήρανση στις γυναίκες, ακόμη και αν δεν απολαμβάνουν την οικειότητα. Το σεξ αυξάνει το μήκος των τελομερών των γυναικών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης