O προστάτης είναι ένας αδένας που έχει μέγεθος κάστανου με τη βάση του προς την ουροδόχο κύστη και την κορυφή προς την ουρήθρα. Βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη του άνδρα και από μέσα διέρχεται η ουρήθρα, μέσω της οποίας αποβάλλονται τα ούρα. Η κύρια λειτουργία του προστάτη είναι να εκκρίνει το προστατικό υγρό που μαζί με τα σπερματοζωάρια και το υγρό των σπερματοδόχων κύστεων δημιουργούν το εκσπερμάτισμα, κατά την κορύφωση της σεξουαλικής επαφής.

Κατά τη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα ο προστάτης υποβάλλεται σε διάφορες αλλαγές. Το μέγεθος του προστάτη παραμένει σταθερό μέχρι το τέλος της 5ης δεκαετίας ζωής, αλλά μετά αρχίζει να διογκώνεται στα περισσότερα άτομα. από ορμονικούς λόγους. Αυτή η γενική υπερτροφία του προστατικού ιστούεπιστημονικά ονομάζεται Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι μια καλοήθης αύξηση του μεγέθους του προστάτη. Στην ΚΥΠ υπάρχει αύξηση του αριθμού των επιθηλιακών κυττάρων και των κυττάρων του στρώματος του προστάτη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων αρκετά διακριτών οζιδίων στη μεταβατική ζώνη του προστάτη.

Όταν είναι αρκετά μεγάλα τα οζίδια, προβάλλουν στην ουρήθρα και αυξάνουν την αντίσταση στη ροή των ούρων από την κύστη. Η αύξηση στην αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα ο εξωστήρας μυς της κύστης να δουλεύει περισσότερο με αποτέλεσμα την σταδιακή υπερτροφία, αστάθεια ή ατονία του μυ της κύστης. Αν και τα επίπεδα προστατικού αντιγόνου (PSA) μπορεί να είναι ανεβασμένα λόγω φλεγμονής και του αυξημένου όγκου του οργάνου, η ΚΥΠ δεν οδηγεί σε καρκίνο ή σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η αδενωματώδης αύξηση του μεγέθους του προστάτη θεωρείται ότι ξεκινά περίπου στην ηλικία των 30 ετών. Στην ηλικία των 50 υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί άνδρες εμφανίζουν ΚΥΠ και 75% στην ηλικία των 80. Περίπου στους μισούς από αυτούς η ΚΥΠ είναι κλινικά σημαντική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμπτώματα της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη που εμφανίζονται πιο συχνά, είναι τα αποφρακτικά συμπτώματα (λόγω της πίεσης του προστάτη στην ουρήθρα) και τα ερεθιστικά συμπτώματα, λόγω των αλλαγών της ουροδόχου κύστεως για να υπερνικήσει την αποφρακτική ούρηση.

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :

Δυσκολία στην πρωινή έναρξη της ούρησης, διακοπτόμενη ούρηση (ούρηση που σταματά και ξεκινά), ούρηση με διχαλωτή ροή, αδύναμη ροή ούρων (μειωμένη ακτίνα ούρησης), στραγγουρία (σταγονοειδής ούρηση στο τέλος της ούρησης) και επίσχεση (ο ασθενής δεν μπορεί να ουρήσει).

ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

Συχνουρία, δηλαδή η ανάγκη να ουρείτε αρκετά συχνά πάνω από 8 φορές το 24ωρο, η ούρηση που έρχεται απότομα και χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να αναβάλουμε και έχει πάντα μικρή ποσότητα ουρών, η ακράτεια ούρων, η νυχτερινή έγερση για ούρηση και το αίσθημα ατελούς κένωσης.
Όλα αυτά είναι συμπτώματα που προέρχονται από υπερπλασία του προστάτη, που εκτός από σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ποιότητας στη σεξουαλική ζωή.

Την απάντηση για το αν υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποτραπούν τα προβλήματα από τον προστάτη, τη δίνει η εταιρία Vivapharm μέσω του προϊόντος PROSTENAL® PERFECT και των φυσικών ουσιών που περιέχονται σε αυτό.

Το Prostenal® Perfect, περιέχει τρεις ιδιαίτερα δραστικές φυσικές ουσίες που επηρεάζουν ενεργά τον προστατικό ιστό και μειώνουν τη δημιουργία των ενδογενών ουσιών που οδηγούν στην υπερτροφία του προστάτη. Είναι ένα υψηλής ποιότητας, τυποποιημένο εκχύλισμα από βότανα:

• Saw Palmetto: Το εκχύλισμα του βοτάνου αυτού παράγεται από τις καστανόχρωμες ρώγες του φυτού saw palmetto το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες για τη θεραπεία των προβλημάτων του προστάτη.
• Συμπληρώνεται με Lycopene (εκχύλισμα από ντομάτα). Το λυκοπένιο παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δράσεις για τον οργανισμό. Μετά την απορρόφησή του από το έντερο, εναποτίθεται στον προστάτη, στο συκώτι, στους πνεύμονες, στο παχύ έντερο και στο δέρμα.
• &Common Nettle Η τσουκνίδα είναι ποώδες φυτό που ευδοκιμεί στην Ευρώπη, την Ασία, τη βόρειο Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Η επιστημονική της ονομασία είναι Urtica dioica και στον αγγλοσαξωνικό κόσμο είναι γνωστή ως common nettle. Το φυτό έλαβε την ονομασία του από τα συμπτώματα φαγούρας, κνησμού και κοκκινίλας που προκαλούνται κατά την επαφή με αυτό. Η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων αλλεργίας, για ρευματοπάθειες και φλεγμονώδεις καταστάσεις (ειδικότερα κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και προστάτη).

Το περιεχόμενο και η αναλογία αυτών των ενεργών ουσιών καθορίστηκαν βάσει κλινικά αποδεδειγμένων δόσεων.

Κάθε κάψουλα περιέχει:

✓ Εκχύλισμα Saw Palmetto = 160,00 mg
✓ Fatty acids 85-95%, = 120,00 mg sterols 0,2-0,4%, equiv. min. 1600 mg)
✓ Common nettle (Urtica dioica) (εκχύλισμα 10:1 – equiv. 1200 mg)
✓ Lycopene = 3,00 mg

Συσκευασία: 30 κάψουλες Δοσολογία: 1 – 2 κάψουλες την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα μαζί με λίγο νερό.
✓ Συνιστάται η χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά από 3 – 6 εβδομάδες.

Το Prostenal® PERFECT COMPLEX είναι ένα μοναδικό και αποτελεσματικό παρασκεύασμα για μια δραστική λύση για τα προβλήματα του προστάτη χωρίς παρενέργειες από τη χρήση του, γιατί :

• Επηρεάζει θετικά τη σεξουαλική ικανότητα και βοηθά στη διατήρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας σε μεγάλη ηλικία.
• Βοηθά στα προβλήματα από τον προστάτη (διαταραχές ούρησης, συχνοουρία, πόνος, διακεκομμένη ούρηση, δυσουρία).
• Έχει θετική επίδραση στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
• Υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος.

Για έναν πιο υγιή προστάτη μαζί με το Prostenal® PERFECT COMPLEX, ένας άνδρας προτείνεται μεταξύ άλλων να, καταναλώνει άφθονα λαχανικά και φρούτα, να αποφεύγει το αλκοόλ και τις πολύ ξινές τροφές και τα μπαχαρικά. Να μην αναβάλλει την ούρηση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Να έχει τακτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συχνές εναλλαγές συντρόφων χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Τέλος, συστήνεται προληπτικός έλεγχος τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο αλλά και ένα PSA μετά την ηλικία των σαράντα.

ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε. Πεντέλης 110, 151 26 Μαρούσι
Τηλ.: 210 80 34 403, Fax: 210 80 34 495,

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης