Ρεπορτάζ : Θάνος Ξυδόπουλος

Eίναι κοινό μυστικό στην επιχειρηματική πιάτσα ότι η πανδημία δημιούργησε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό με την κατασκευή υφασμάτινων και μίας χρήσεως μασκών για την προστασία μας από την πανδημία.  Σήμερα οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται  στην  Χώρα μας με εισαγωγή, κατασκευή και διάθεση μασκών έχουν φτάσει τις 155.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολλοί είναι εκείνοι που  βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν διαθέτοντας μάσκες αμφιβόλου ποιότητας, προέλευσης και  χωρίς καμία πιστοποίηση από τον ΕΛΟΤ και τον ΕΟΦ. Πολλές είναι οι καταγγελίες στο zougla.gr  για μία ανομία που επικρατεί για μάσκες που εισάγονται χωρίς παραστατικά με 0,03 λεπτά, οι οποίες βαφτίζονται Ελληνικές  και πωλούνται στον καταναλωτή 0,70 ακόμη και ένα ευρώ η μία. Όλα αυτά συμβαίνουν με μία κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα και να μην ξεκαθαρίζει το τοπίο με την διαχείριση  και εμπορία των μασκών.

Τα συναρμόδια  Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας δεν έβγαλαν ποτέ καμία επίσημη οδηγία- εγκύκλιο  για το ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες για να χρησιμοποιούν οι ενήλικες και τα παιδιά μας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης