Μετά από τρία και πλέον χρόνια αναμονής, την Τρίτη (17/12) τέθηκε σε λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα αίτημα που τις τελευταίες ημέρες έγινε ακόμα πιο επιτακτικό λόγω της επικείμενης έξωσης του ιδιωτικού κέντρου που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των 18 νεφροπαθών του νησιού.

Την Τρίτη έγινε αιμοκάθαρση σε έναν ασθενή, ενώ σήμερα θα προσέλθουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση τρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΕΜΥ ΑΕ, «για να επιτευχθεί η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού χρειάστηκε η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της ΑΕΜΥ ΑΕ, των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Σαντορίνης και της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας».

Θυμίζουμε πάντως πως ο νεφρολόγος που ήρθε για να αναλάβει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, μετακινήθηκε προσωρινά (ως τις 10/1/20) από τη Ρόδο. Για να μπορέσει η μονάδα να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των νεφροπαθών του νησιού, απαιτείται περισσότερο -και φυσικά μόνιμο- ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και περισσότερες θέσεις αιμοκάθαρσης.

Πηγή: atlantea

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης