Στην απενοχοποίηση της μπύρας συμβάλλει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, σύμφωνα με την οποία, η λογική κατανάλωση ζύθου (ήτοι δύο μπουκάλια), μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους, αλλά για…λίγο.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν δείκτη αλκοόλ στο αίμα τους 0,7 – που σημαίνει πως δεν μπορούν να οδηγήσουν, καθώς υπερβαίνουν το όριο που οριστεί από το νόμο – μπορεί να είχαν κάποια μικρή δυσκολία να ολοκληρώσουν ασκήσεις που απαιτούσαν συγκέντρωση, αλλά αποδείχτηκαν πολύ καλύτεροι σε ασκήσεις που απαιτούσαν ευέλικτο τρόπο σκέψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι δοκιμαζόμενοι, όχι μόνο έλυσαν 40% περισσότερα προβλήματα από τους νηφάλιους, αλλά το έκαναν και πιο γρήγορα κατά 3,5 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες τους σε 12 δευτερόλεπτα, όταν οι νηφάλιοι που συμμετείχαν στην έρευνα χρειάστηκαν 15,5 δευτερόλεπτα.

Δύο μπύρες λοιπόν μας βοηθούν να σκεφτόμαστε πιο έξυπνα και πιο γρήγορα, ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν θα πρέπει να οδηγούμε, αλλά κι ότι θα πρέπει να παραμένουμε στις δύο μπύρες, αν θέλουμε, έστω και για λίγο, να γινόμαστε πιο ευφυείς…

Πηγή: digitallife.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης