Θάνος Ξυδόπουλος

Τα υψηλότερα επίπεδα μολύβδου στην παιδική ηλικία σχετίζονται με περισσότερη ψυχοπάθεια κατά τη διάρκεια της ζωής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Psychiatry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Aaron Reuben, από το πανεπιστήμιο του Duke στο Durham της Βόρειας Καρολίνας και οι συνεργάτες του, διεξήγαγαν μια μελέτη βασισμένη σε πληθυσμιακή ομάδα ατόμων που γεννήθηκαν από την 1η Απριλίου 1972 έως τις 31 Μαρτίου 1973. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν μέχρι την ηλικία των 38 ετών, δηλαδή τον Δεκέμβριο 2012. Τα συμπτώματα διαταραχής της ψυχικής υγείας των ενηλίκων εξετάστηκαν ως το κύριο αποτέλεσμα όπως αξιολογήθηκε μέσω κλινικής συνέντευξης στα 18, 21, 26, 32 και 38 έτη.

Συνολικά, 579 (55,8%) των 1.037 αρχικών συμμετεχόντων εξετάστηκαν για έκθεση σε μόλυβδο σε ηλικία 11 ετών. Το μέσο επίπεδο μόλυνσης αίματος ήταν 11,08 μg / dL. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε αύξηση 5 μg / dL στο επίπεδο μολύβδου στο αίμα κατά την παιδική ηλικία συσχετίστηκε με αύξηση της γενικής ψυχοπαθολογίας κατά 1,34 μονάδες.

Για τους ερευνητές, αυτά τα ευρήματα προσθέτουν περαιτέρω στοιχεία στην ιδέα ότι οι περιβαλλοντικές τοξίνες μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά αποτελέσματα της ζωής μέσω λεπτών αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αισθάνονται και συμπεριφέρονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης