Προγράμματα προληπτικής εκπαίδευσης και προσυμπτωματικού ελέγχου των πολιτών ξεκινά σύντομα η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της έναρξης του πανελλήνιου συνεδρίου Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων είπε ότι «η μέριμνα της Περιφέρειας αφορά την πρόληψη της παχυσαρκίας και της παιδικής παχυσαρκίας, των ιώσεων και των μεταδιδόμενων νοσημάτων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, θέμα επείγον για τη διάσωση του υγειονομικού μας συστήματος και την εικόνα της Ελλάδος στην παγκόσμια αγορά τουρισμού Υγείας, στον οποίο στοχεύει η χώρα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλους τους δήμους της Αττικής για 10 νοσήματα που αυξάνουν τη νοσηρότητα και θνησιμότητα σε ανεπτυγμένες χώρες: για αρκετές μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακές παθήσεις, ανεύρυσμα, κατάθλιψη, ιώσεις, οστεοπόρωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και Αλτσχάιμερ.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής και τον Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης