Έρευνα: Το... σωστό γραφείο φέρνει την ευτυχία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 06:05
Έρευνα: Το... σωστό γραφείο φέρνει την ευτυχία
Όταν στο γραφείο δεν είστε «ζεν» και ο εργασιακός χώρος είναι κακοσχεδιασμένος, τότε δεν είστε ούτε ευτυχισμένοι ούτε αναπτύσσετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Με αυτά τα δεδομένα, εργασία και ευ ζην πηγαίνουν περίπατο...

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας Σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environmental Psychology».

Για όλους όσοι δουλεύουν σε «μπουντρούμια» χωρίς παράθυρα, σε συνωστισμένους εργασιακούς χώρους που ανακαινίστηκαν μόλις το… 1980 ή περίπου τότε, τα νέα δεν αποτελούν έκπληξη. Ακόμα κι εάν συναθροίζονται σε ένα γραφείο οι ωριμότεροι των επαγγελματιών, σε χρόνο ρεκόρ μετατρέπονται σε παιδιά, όταν αλλάζει η διαρρύθμιση του χώρου και μετακινούνται τα γραφεία. Η γεωγραφική υποβάθμιση, δε, είναι «θέμα», καθώς μπορεί να πλήξει τον εγωισμό ενός εργαζομένου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να το διαχειριστεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν Σουηδοί εργαζόμενοι, οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ πιο άμεσα από το εργασιακό περιβάλλον απ’ ό,τι οι άνδρες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 06:05