Πολλοί άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα δεν το αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τα συμπτώματα σαν μια οποιαδήποτε άλλη αρρώστια, όπως η γρίπη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε πρόσφατα.

Οι επιστήμονες είπαν ότι το 45% των ανθρώπων που έχουν υποστεί τη λεγόμενη «σιωπηλή» καρδιακή προσβολή, πιστεύουν ότι έχουν πάθει ένα μυϊκό τράβηγμα ή ότι έχουν δυσπεψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα συμπτώματα είναι η δυσφορία, το μούδιασμα στο σαγόνι και πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης ή στα χέρια.

Οι σιωπηλές καρδιακές προσβολές μπορούν να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη ζημιά, όπως οι καρδιακές προσβολές που γίνονται αντιληπτές. Αλλά, επειδή τα σιωπηλά καρδιακά επεισόδια δεν έρχονται με τα συνήθη συμπτώματα, πόνο στο στήθος ή στο χέρι, οι ασθενείς δεν αναζητούν θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί σιωπηλή καρδιακή προσβολή έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο και 34% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές εξέτασαν 9.500 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες μεταξύ 1987 και 2013 και διαπίστωσαν στα εννέα χρόνια της μελέτης ότι 7,4 % των εθελοντών είχαν καρδιακά εμφράγματα. Από την ομάδα εθελοντών της συγκεκριμένης έρευνας, 317 άτομα είχαν σιωπηλές καρδιακές προσβολές, ενώ 386 υπέστησαν καρδιακή προσβολή με αντιληπτά συμπτώματα. 

Σύμφωνα με την έρευνα οι σιωπηλές επιθέσεις είναι πιο συχνές στους άνδρες, αλλά είναι πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες και πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτό το είδος επίθεσης.
  
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Heart Association Circulation.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης