Μια συμφωνία που συνάφθηκε πρόσφατα ανάμεσα στη Google και σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε μια νέα γενιά «έξυπνων» φακών επαφής που θα βοηθούν τους διαβητικούς να μετρούν το σάκχαρό τους, αλλά και τους πρεσβύωπες να εστιάζουν σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στο οπτικό τους πεδίο.

Η συσκευή για τους διαβητικούς θα μετρά τα επίπεδα της γλυκόζης στο υγρό των δακρύων και θα στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε μια κινητή συσκευή. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς διαβητικούς που σήμερα αναγκάζονται να τρυπούν το δάκτυλό τους ακόμη και 10 φορές την ημέρα για να μετρήσουν το σάκχαρό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας των δυο εταιρειών αφορά στην πρεσβυωπία όπου ο γηρασμένος φακός του ματιού δυσκολεύεται να εστιάσει κοντά. Η νέα τεχνολογία των φακών επαφής εκτιμάται ότι θα λειτουργεί όπως η αυτόματη εστίαση σε μια φωτογραφική μηχανή ή κάμερα (autofocus) και θα λύνει το πρόβλημα για τους πρεσβύωπες.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών αντικατοπτρίζει σύμφωνα με το vita.gr τις τάσεις σύζευξης μεταξύ της τεχνολογίας και της υγείας, όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες αναζητούν τρόπους να να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία των ασθενών τους, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Samsung και η Google προσπαθούν να βρουν εφαρμογές υγείας για τις φορητές συσκευές που κατασκευάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης