Διαχειριστείτε το στρες βάζοντας χρώμα στα… sms σας!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 16:09
Διαχειριστείτε το στρες βάζοντας χρώμα στα… sms σας!
Πράσινο για τα ευχάριστα μηνύματα, κόκκινο για όσα έχουν αρνητικά σχόλια και δυσάρεστες ειδήσεις και μπλε για τα ουδέτερα. Με αυτόν τον χρωματικό κώδικα προσπαθεί μια ομάδα ερευνητών από τη Σχολή Computing του Πανεπιστημίου του Portsmouth να ξεχωρίσει τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο κινητό μας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο γίνεται με σκοπό οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να μην ανοίξουν ένα «κόκκινο», δηλαδή αρνητικό μήνυμα, αφήνοντάς το για αργότερα, ιδιαίτερα σε μια μέρα όπου έχουν ήδη δεχθεί πολλά αρνητικά μηνύματα ή ειδήσεις γενικότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Pamela Briggs από τη Βρετανική Εταιρεία Ψυχολογίας, το κύριο ερώτημα είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη εφαρμογή πράγματι θα ερμηνεύει σωστά τα εισερχόμενα μηνύματα. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, σύμφωνα με την ίδια, είναι το κατά πόσο μια τέτοια εφαρμογή θα συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του στρες.

Όπως εξηγεί η Dr Briggs, η αγωνία που μας κυριεύει βάζοντας σε αναμονή την ανάγνωση μιας δυσάρεστης είδησης τελικά μας φορτίζει περισσότερο, από ό,τι αν αντιμετωπίζαμε το ζήτημα άμεσα, αν δηλαδή διαβάζαμε το μήνυμα τη στιγμή που το λαμβάναμε.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 16:15