Οι ελεύθερες ρίζες όταν δημιουργούνται στον οργανισμό μας σε υπέρμετρες ποσότητες (μία κατάσταση που την αποκαλούμε «οξειδωτικό stress»), κυριολεκτικά «επιτίθενται» εναντίον των κυττάρων μας, προκαλώντας οξειδωτικές βλάβες σε χρήσιμα συστατικά, όπως είναι οι πρωτεΐνες, το DNA και η χοληστερόλη.

Ορισμένες συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του οξειδωτικού stress, όπως είναι η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στις διοξίνες, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η εντατική σωματική και πνευματική άσκηση και κυρίως το καθημερινό άγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η υπερπαραγωγή ελεύθερων ριζών, πέραν του ότι συμβάλει στην πρώιμη γήρανση, σχετίζεται με την ανάπτυξη πολλών και μάλιστα σοβαρών νοσημάτων, όπως είναι τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ο καρκίνος, ο καταρράκτης των ματιών, η γεροντική τύφλωση και άλλα.

Το συνένζυμο Q10 έχει την εκπληκτική ικανότητα να εξουδετερώνει αυτά τα εχθρικά για την υγεία μας συστατικά, πριν αυτά προλάβουν να βλάψουν τις χρήσιμες ουσίες του οργανισμού μας και να απειλήσουν την κατάσταση της υγείας μας.

Επομένως η ενισχυμένη πρόσληψη συνενζύμου Q10, αποδίδει σημαντικές προστατευτικές ικανότητες στον οργανισμό του ανθρώπου, κυρίως κάτω από τις σημερινές συνθήκες ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης