Oι γυναίκες των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών υποδέχονταν τους άνδρες τους με ρόφημα από φασκόμηλο, για να διεγείρουν τη γονιμότητά τους. H πιο σημαντική του δράση είναι ότι παρεμποδίζει την εφίδρωση, δράση που διαρκεί μέχρι και δυο ημέρες από την πρόσληψή του.

Είναι κατάλληλο για στοματική υγιεινή με αντισηπτικές και καθαριστικές ιδιότητες. Αποσβένει τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για πολλές χρόνιες παθήσεις, ενώ ανακουφίζει από τον βήχα και τον πονόλαιμο. Έχει θετική επίδραση στο Αλτσχάιμερ. Tο αιθέριο έλαιο του βελτιώνει τη μνήμη και την επεξεργασία των πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pharmacological, διαπιστώθηκε η δράση του κατά του Αλτσχάιμερ και γι’ αυτό προτείνεται στους πάσχοντες να εντάξουν το φασκόμηλο στη διατροφή τους. Επίσης, δρα κατά του διαβήτη, καθώς και μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Θεωρείται το ισχυρότερο προοιστρογονικό βότανο και χρησιμοποιείται για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τη δυσμηνόρροιας, της ουρικής αρθρίτιδας και της διάρροιας.

Τσάι φασκόμηλου

  • 14 γραμμάρια φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • γλυκαντικό (στέβια, ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου
  • 7 γραμ. λεπτοκομμένης φλούδας λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 φλυτζάνια βραστό νερό                                                                                         

Να επισημάνουμε ότι η υπερβολική χρήση φασκόμηλου είναι τοξική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης