Χιονόνερο κατά περιόδους στο Νότιο Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις, στην Εύβοια, στη Σκύρο και πιθανόν κατά τόπους στην Αττική, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 8 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 7 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 2 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 5 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα και στα νότια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά αλλά και διαστήματα βελτιωμένου καιρού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 6 με 7 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, 5 μποφόρ, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης