Mεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν τον χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 έως 25 στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, από 15 έως 30 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις ακτές της Βόρειας Κρήτης οι μέγιστες ενδέχεται να ξεπεράσουν τοπικά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικότερα πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ.Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης