Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Το φαινόμενο «κρυπτονομίσματα» έχει ήδη μπει στις ζωές όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και πολλών πολιτών που είτε άκουσαν νωρίς, προ λίγων ετών ή μηνών για αυτή την ευκαιρία, όπως αποδείχτηκε, και προέβησαν σε μικροεπένδυσεις αποκομίζοντας υψηλά -ή και απίστευτα υψηλά- κέρδη σήμερα, ή έχουν αρχίσει και ασχολούνται το τελευταίο διάστημα, και ενώ διαφαίνεται ότι αυτή η μέθοδος συναλλαγής και επένδυσης ήρθε για να μείνει, με πολλούς να κάνουν λόγο ακόμα και για «επανάσταση» στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα μας στο διαδίκτυο εντοπίσαμε τον παλαιότερο και έναν από τους δημοφιλέστερους youtuber με αντικείμενο τα κρυπτονομίσματα, τον «Cryptocapitalist» Γιώργο Τζέγκα, o οποίος με εύληπτα βίντεο ενημερώνει για τα μυστικά αυτής της αγοράς, προβαίνει σε εκτιμήσεις και με βάση τη γνώμη και την εμπειρία του από τον χώρο, προσπαθεί να καθοδηγεί τους επενδυτές προς αποφυγήν των κακοτοπιών και διασφάλιση κερδών.

Ο Γιώργος Τζέγκας είναι επίσης οικονομολόγος, με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά, εργάζεται ως key account manager στον τομέα των πωλήσεων και είναι ένα από ιδρυτικά μέλη και διαχειριστής της ελληνικής κοινότητας κρυπτονομισμάτων. Όπως θεωρεί, αυτή την εποχή «βρισκόμαστε στο ανοδικό σημείο και λίγο μετά τη μέση του τέταρτου κύκλου της ανάπτυξης του bitcoin, που συμπαρασύρει φυσικά και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, οπότε έχουμε να δούμε ακόμα σπουδαία πράγματα για το επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο διάστημα διαρκεί ένας τέτοιος κύκλος; Ποιες γενικές συμβουλές ισχύουν για την πρόβλεψη της διαβάθμισης της τιμής των κρυπτονομισμάτων, και, υπάρχουν σήμερα κρυμμένες ευκαιρίες, όπως ήταν το bitcoin, το οποίο πενταπλασίασε την αξία του φτάνοντας τις 50.000 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες;

«Η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι… «άγρια δύση», βασίζεται καθαρά στην ψυχολογία, ενώ υφίσταται και μεγάλη χειραγώγηση. Το ράλι του… αστείου dogecoin το αποδεικνύει αυτό», ξεκαθαρίζει ο δημοφιλής youtuber, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι «ο κόσμος θα πρέπει να ενημερώνεται για τις επιλογές του και για το κάθε κρυπτονόμισμα, τη δυναμική του όπως και για τους νόμους που ισχύουν σε αυτή την ιδιότυπη αγορά. Οι περισσότεροι δεν ψάχνουν κι απλά αγοράζουν ότι ακούνε»… «Προσοχή, τα διάφορα success stories έχουν φουσκώσει τα μυαλά πολλών να ασχοληθούν με το trading, χωρίς να έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε τον χρόνο για να αφοσιωθούν σε κάτι τέτοιο, το οποίο είναι κανονικά επάγγελμα πλήρους απασχόλησης», προειδοποιεί.

Τι συμβουλές θα έδινε σε όσους θέλουν να εντοπίσουν το επόμενο… bull run; Ποια είναι η πρακτική χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων, πέρα από επενδυτικό κεφάλαιο και πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν την οικονομία και την κοινωνία;

Ο Γιώργος Τζέγκας είναι σαφής: «Το bitcoin θα αλλάξει την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας»…

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Τζέγκα στο zougla.gr

 

Γνωρίστε το κανάλι CryptoCapitalist Greece εδώ.

Δείτε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης