Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, οι εταιρείες Το Helm Master EX είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διεύθυνσης – ελέγχου σκάφους…κατασκευάζουν χρήσιμα εργαλεία που κάνουν τη ζωή του καπετάνιου και του πληρώματος πιο εύκολη, άνετη και ευχάριστη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ιδιωτικά σκάφη όπου η ευκολία παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς.

Τα συστήματα χειρισμού σε ένα σκάφος είναι σημαντικά και σε βγάζουν από ενδεχόμενο πονοκέφαλο και ιδίως όταν οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Το Helm Master EX είναι ένα σύστημα της Yamaha που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να μάθει ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν πολλές γνώσεις πως τα πράγματα τελικά μπορούν να γίνουν εύκολα αρκεί να ξέρεις τον τρόπο.

H κονσόλα πάνω στην οποία έχουν τοποθετηθεί τα χειριστήρια, τιμόνι, οθόνη κ.λπ. του Helm Master EX

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθέτηση σε μισή ώρα

Το νέας γενιάς σύστημα χειρισμού της Yamaha που μπορεί να τοποθετηθεί σε λιγότερο από μισή ώρα (αν υπάρχουν οι σχετικές υποδοχές) προσφέρει απόλυτο έλεγχο στον χειρισμό εξωλέμβιων μηχανών.

Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, φαίνεται πως οι άνθρωποι της εταιρείας έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς όλοι θέλουν εκτός από λειτουργικό οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο σκάφος να έχει και ντιζάιν. Από εκεί και πέρα το ρεζουμέ έχει να κάνει με τη χρήση.

Με τα νέα χειριστήρια Helm Master EX ο χειρισμός ενός δεκάμετρου σκάφους γίνεται παιχνιδάκι...

Σε άλλο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας…

Εδώ η Yamaha πέρασε στο επόμενο στάδιο. Ξεκινώντας από το νέο ηλεκτρονικό τιμόνι που παρουσιάζει για
Το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί με μονή έως και τετραπλή εγκατάσταση…πρώτη φορά επίσημος κατασκευαστής, τα νέα χειριστήρια, την οθόνη αφής ακόμα και το ελαφρύ κλειδί που μπορεί και επιπλέει στη θάλασσα. 

Στην πράξη και όπως το διαπιστώσαμε στη… θάλασσα έχοντας στα χέρια μας ένα 10μετρο σκάφος Scorpion εφοδιασμένο με 300άρες κινητήρες, η άνεση και η ξεκούραστη χρήση του τιμονιού είναι απλά… υποδειγματική καθώς ο καπετάνιος έχει την επιλογή σκληρότητας του τιμονιού αλλά και των στροφών του.

Επίσης μπορεί να γίνεται χρήση ενός μοχλού αντί για δύο, να ρυθμίσουμε τις στροφές στον κινητήρα με το speed control και να έχουμε συγκεκριμένη ταχύτητα (στο ψάρεμα) ή ακόμα και να προγραμματίσουμε το trim.

Ο επικεφαλής του τμήματος Marine της "Μοτοδυναμικής" Λάμπρος Λιασκοβίτης μας εξηγεί στο παρακάτω video τις ευκολίες του νέου συστήματος Helm Master EX

 

Δείτε το video και πώς λειτουργεί

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τον επικεφαλής του τμήματος marine της «Μοτοδυναμικής», Λάμπρο Λιασκοβίτη ο οποίος εξηγεί εύκολα και κατανοητά τη λειτουργία του νέου αυτού συστήματος που είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

 

 

 

Από τη νέα οθόνη αφής μπορείς να κάνεις πολλά...

 

Σε ένα σκάφος 10 μέτρων όπως ήταν το Scorpion της παρουσίασης με τους δύο κινητήρες η χρήση Helm Master EX αποδείχτηκε απίστευτα λειτπυργική...

 

Τα νέα χειριστήρια δέχονται εντολές με απαλές κινήσεις και έχουν πολλές λειτουργίες...

 

 

Το νέο κλειδί είναι αδιάβροχο και επιπλέει στην περίπτωση που πέσει στη θάλασσα...

 

Η βόλτα γίνεται πιο άνετη και απολαυστική όχι μόνο για τους επιβάτες αλλά κυρίως για τον ίδιο τον χειριστή...

 

Ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στα χειριστήρια, κάτι που βοηθά πολύ ιδίως όταν έχουμε καιρό...

 

Ο χειρισμός στο νέο τιμόνι μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα δάχτυλο...

 

Ο μηχανισμός λειτουργίας τοποθετείται πάνω στους κινητήρες....

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης