Δυνατές στιγμές χάρισε σε Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους η Σκόπελος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου (ΔΙΕΒΑ), που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο νησί των Σποράδων. Οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν ιδανικές συνθήκες αέρα, αλλά και «αναμετρήθηκαν» με αρκετά δύσκολα σημεία στην ανοικτή θάλασσα με νηνεμίες αλλά και έντονες κατά περιόδους ριπές ανέμου.

Τα «καβαντζαρίσματα», οι απότομες αλλαγές του ανέμου αλλά και οι απαιτητικές τεχνικά διαδρομές των αγώνων που σχεδιάστηκαν, δοκίμασαν τις αντοχές των πληρωμάτων και χάρισαν μοναδικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου τα πληρώματα αγωνίστηκαν σε inshore ιστιοδρομίες και αγώνα καταδίωξης, σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πλεύσεις για τους ιστιοπλόους από πλευράς τακτικής, ανοικτά του Νέου Κλήματος Σκοπέλου, με καταιγιστικές «σπηλιάδες» (σ.σ. ριπαίους ανέμους).

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου τα σκάφη πραγματοποίησαν μια συναρπαστική διαδρομή 36 ναυτικών μιλίων σε έναν αγώνα offshore στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων με τερματισμό στη χώρα της Σκοπέλου.

Η πρώτη μερική απονομή των κυπέλλων για τις διαδρομές στο Νέο Κλήμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης παρουσία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «των τοπικών φορέων που αγκάλιασαν και βοήθησαν στη διοργάνωση. Άλλωστε, η φιλόξενη Σκόπελος και οι κάτοικοι της θεωρούν πλέον παράδοση την παρουσία των ιστιοπλόων στο νησί, σε ένα ραντεβού που ανανεώνεται κάθε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι τιμή μας να δεχόμαστε κάθε χρόνο τους ανθρώπους αυτούς στο νησί μας. Είναι μια ζωντανή διαφήμιση. Είναι χαρά μας να απολαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία γιατί ως δήμος Σκοπέλου στοχεύουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εναλλακτικές δράσεις» τόνισε η αντιδήμαρχος Μέριμνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αθηνά Ντάκη.

Την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή και την πορεία της διοργάνωσης εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας (ΝΟΑΘ), Άλκης Γρηγοριάδης, που επισήμανε τη σημασία τέτοιων αγώνων, που σηματοδοτούν το αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας τοπικών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και των συνδιοργανωτών, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σκοπέλου και του Ναυτικού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Θεσσαλονίκης. «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την προσπάθεια αυτή για μια ακόμη χρονιά σε αυτό το πανέμορφο νησί που μας φιλοξενεί και δικαιώνει την επιλογή μας να το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης.

Ικανοποιημένοι τόσο από το οργανωτικό κομμάτι όσο και από τις συνθήκες καιρού που συνάντησαν στη Σκόπελο δήλωσαν οι ιστιοπλόοι, καθώς η ΔΙΕΒΑ γι’ αυτούς αποτελεί μια πρόκληση -αγωνιστικά- για μικρές και μεγάλες διαδρομές. «Με συμμετοχές πληρωμάτων από Αθήνα, Καβάλα και Βόλο, ιστιοπλόων από τη Βουλγαρία αλλά και ομογενών από τη μακρινή Αυστραλία, η ΔΙΕΒΑ για το 2017 κερδίζει τις εντυπώσεις σε μια ιστιοπλοϊκή κούρσα που μόλις ξεκίνησε» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Χορηγός επικοινωνίας της ΔΙΕΒΑ είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης