Το φετινό καλοκαίρι έχασαν τη ζωή 15 ψαροντουφεκάδες γεγονός που πρέπει να προβληματίσει άμεσα τους εμπλεκόμενους με το συγκεκριμένο σπορ. Κύρια αιτία των περιστατικών ήταν η έλλειψη ζευγαριού, καθώς και η επιμονή να βγουν ψάρια σε μη ευκαταφρόνητα βάθη.

Ο σύλλογος «Γλαύκος» θεωρεί πως από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ακόμα άτομα που να ψαρεύουν μόνα τους, ακόμα και σε μικρά βάθη. Η κακιά η ώρα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή ακόμα και στο ένα μέτρο νερό. Πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να σε προσέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της βουτιάς και αυτό το άτομο θα πρέπει να έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις διάσωσης για να επέμβει αμέσως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια λοιπόν του επιμορφωτικού σκοπού του «Γλαύκου» ανακοινώνεται η διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα την υποξία και ομιλητή το Σταύρο Μπακανδρέα. Το σεμινάριο θα γίνει τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στα γραφεία του συλλόγου (Αγκύλης 78, Νέος Κόσμος, κοντά στο μετρό). Στο σεμινάριο θα αναλυθεί ο μηχανισμός της υποξίας, πως προκαλείται, τι επιπτώσεις έχει στον οργανισμό και τι μπορεί/πρέπει να κάνει κάποιος σε άτομο που έχει πάθει υποξία.

Η συμμετοχή για τα μέλη του «Γλαύκου» είναι δωρεάν, ενώ για τα μη μέλη είναι 10 ευρώ. Για το συγκεκριμένο και μόνο σεμινάριο ο Γλαύκος κάνει δώρο την εγγραφή για τα νέα μέλη και μπορούν να γραφτούν πληρώνοντας μόνο την ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6972 789518.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης