Οι θάλασσες, τα νησιά και οι ακτές αποτελούν τον πλούτο της χώρας μας, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ο καθαρισμός τους είναι υποχρέωση όλων μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπερηφανευόμαστε για αυτά. Η HELMEPA, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), διοργανώνει στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» την πρώτη δράση για το 2012.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να μεταβούν το Σάββατο (15/9) το πρωί στην ακτή του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), στο Νέο Φάληρο, για τον καθαρισμό της παραλίας. Σημείο συνάντησης είναι το πάρκινγκ πίσω από το στάδιο, στις 10.00, όπου θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και θα διανεμηθούν γάντια, σακούλες, ενημερωτικό υλικό και δελτία καταγραφής απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογες δράσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας φαίνονται στον διαδραστικό χάρτη στον σύνδεσμο www.signuptocleanup.org, καθώς μικροί και μεγάλοι εθελοντές, από τη Βόλβη μέχρι τη Μήλο και από τη Σάμο έως το Αργοστόλι, δηλώνουν συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή εθελοντική πρωτοβουλία.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμένος καθαρισμός σε κοντινή περιοχή, ευαισθητοποιημένοι φορείς και πολίτες μπορούν να οργανώσουν τον δικό τους καθαρισμό ακτής ή βυθού, με την υποστήριξη της HELMEPA τόσο στο συντονισμό όσο και στην επικοινωνία της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιστρέψουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής, ηλεκτρονικά στο environment@helmepa.gr ή με φαξ, 210-9407327. Για περισσότερες πληροφορίες, Τομέας Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης HELMEPA, τηλ. 210-9343088.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης