Ποιος είπε ότι οι ελληνικές θάλασσες προσφέρονται για ιστιοπλοϊκούς αγώνες μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; O διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Catamarans Cup International Regatta, η 9η έκδοση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-27 Οκτωβρίου, έρχεται να καταρρίψει το σχετικό μύθο και να θέσει σε νέες βάσεις στα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την ενασχόληση των ανθρώπων που λατρεύουν την ιστιοπλοΐα και την περιπέτεια στη θάλασσα, στην καρδιά του Φθινοπώρου!

Τα ιστιοπλοϊκά καταμαράν κρουαζιέρας, εδώ και μία οκταετία, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να καλυφθεί το κενό στο αγωνιστικό πρόγραμμα, κάτι που αφουγκράστηκε πρώτη η Istion Yachting, η οποία και πήρε την απόφαση για τη διεξαγωγή ενός αγώνα διεθνούς εμβέλειας. Ενός αγώνα που εφέτος αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερα από 25 σκάφη, με 200 ιστιοπλόους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται και στο γεγονός ότι απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες ιστιοπλόους κάθε επιπέδου αλλά και στον καθένα που επιθυμεί να βιώσει με φίλους ή την οικογένειά του έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με τον πλέον διασκεδαστικό και άνετο τρόπο. Μια χαλαρωτική εβδομάδα διακοπών στα ελληνικά νησιά, συνδυάζοντας την ιστιοπλοΐα τους με ευχάριστες εκδηλώσεις. Tο σημαντικό με τα σκάφη αυτά είναι πως όλη η δράση εκτυλίσσεται βασικά στη θέση του τιμονιού, δεν έχει αλλαγές πανιών, είναι ευρύχωρα, σταθερά, και κατ’ επέκταση η πλεύση -και η διαμονή, φυσικά- είναι πολύ πιο άνετη από ότι σε ένα monohull.

Η εκκίνηση θα δοθεί στη μαρίνα Αλίμου. Τα σκάφη θ` ακολουθήσουν τη διαδρομή Κέα, Κύθνος, Πόρος, Επίδαυρος και στις 27 Οκτωβρίου θα ρίξουν την τελευταία άγκυρα και πάλι στον Άλιμο. Σε κάθε λιμάνι υποδοχής, έχει προγραμματιστεί τοπική γιορτή υπό την αιγίδα των Δήμων και των χορηγών του αγώνα, προς τιμήν των συμμετεχόντων καθώς και απονομή επάθλων στους νικητές. Παράλληλες εκδηλώσεις (διαγωνισμοί, δραστηριότητες κ.α.) θα «ντύσουν» ποικιλόμορφα το εξωαγωνιστικό σκέλος, σε έναν αγώνα που εκτός όλων των άλλων, συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, σε μια off-season περίοδο για τον τουρισμό στη χώρα μας.

«Το 2010 και βλέποντας πόσο ο κόσμος αγάπησε τα καταμαράν, μέσα στα εννέα χρόνια αφότου φέραμε το πρώτο από αυτά στην Ελλάδα, οραματίστηκα μια γιορτή. Μια γιορτή ιστιοπλοΐας. Μια γιορτή ελληνικής φιλοξενίας που θα πρόβαλε τη χώρα στο εξωτερικό με ξεχωριστό τρόπο προσελκύοντας συμμετέχοντες απ` όλο τον κόσμο. Σήμερα το Cup International Regatta αποτελεί ακριβώς αυτό. Μια γιορτή και όχι απλώς έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, που προσελκύει στο χώρα μας όχι μόνο ιστιοπλόους αλλά οικογένειες και φίλους αφού είναι η μοναδική στο είδος της διοργάνωση με σκάφη κρουαζιέρας και όχι αγωνιστικά. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από 25 χώρες γίνονται μια παρέα και για μια εβδομάδα ζουν μοναδικές στιγμές», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Istion Yachting, Γιάννης Κουρούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ο αγώνας διοργανώνεται σε συνεργασία με ναυτικούς ομίλους, σχολές ιστιοπλοΐας και ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πρακτορείων yachting.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης