Ιδού το νέο δημιούργημα της εμβληματικής βρετανικής φίρμας. Ένα υψηλών προδιαγραφών αριστούργημα, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις του υγρού στοιχείου και πιστούς φίλους της Γαλλικής Ριβιέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Aston Martin άφησαν για λίγο τα project που αφορούν τους τέσσερις τροχούς και ασχολήθηκαν με τα σκάφη. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, με το AM37 να συναρπάζει με την αισθητική και τα χαρακτηριστικά του.

Το ταχύπλοο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Quintessence Yachts και στο πρόσφατο Monaco Yacht Show παρουσιάστηκαν δύο ξεχωριστές εκδόσεις. Η πρώτη τροφοδοτείται από δύο πανίσχυρους κινητήρες βενζίνης της Mercury Racing, συνολικής απόδοσης 1.055 ίππων και η δεύτερη από μοτέρ ισχύος 873 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάφος έχει μήκος 11,3 μέτρα, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα και ακριβότερα υλικά, όπως ξύλο, αλουμίνιο και carbon. Οι επιφάνειες είναι από δέρμα Diavolo Red και Cream Truffle, το τιμόνι και τα καθίσματα εμπνεύστηκαν από τα αυτοκίνητα, ενώ στο ταμπλό τοποθετήθηκε μία οθόνη 15 ιντσών μέσω της οποίας ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες.

Τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρικά, από τους κινητήρες έως την άγκυρα και την ειδική πλατφόρμα κολύμβησης. Διαθέτει μία καμπίνα για δύο άτομα, μπάνιο με ντουζιέρα, ψυγείο, σαμπανιέρα και ειδικές θήκες για αποθήκευσης των κρυστάλλινων ποτηριών και των τροφίμων.

Η τιμή παραμένει άγνωστη, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εξάλλου, θα καταλήξει στα χέρια εκείνων που έχουν τη γνώση, τη διάθεση και την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης