Το Zoom, η δημοφιλής πλατφόρμα για διαδικτυακά meetings, που γνώρισε τεράστια άνθηση κατά την περίοδο της καραντίνας αναβαθμίστηκε στην έκδοση 5.0. Η εταιρεία συστήνει στους χρήστες να αναβαθμίσουν την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση, καθώς ενσωμάτωσε βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά και κυρίως στον τομέα της ασφαλείας.

Όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερη έκδοση, θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση μέχρι τις 30 Μαΐου, αλλιώς δεν θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, μέχρι να εγκαταστήσουν την ενημέρωση. Το Zoom έχει οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα του για το πώς θα γίνει η αναβάθμιση στην εφαρμογή για κινητά, αλλά και για τον desktop client.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H τεράστια αύξηση των χρηστών του Zoom μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έπιασε την ομάδα της εφαρμογής απροετοίμαστη και τέθηκαν πολλά ζητήματα ασφαλείας, τα οποία μοιράστηκαν πολλές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η SpaceX του Elon Musk, που απαγόρευσε τη χρήση της. Ακολούθησαν η Γερουσία των ΗΠΑ, αλλά και οι υπάλληλοι της Google.

Τότε, το Zoom αποφάσισε να ανακοινώσει ένα πλάνο 90 ημερών, μέσα στο οποίο θα κέρδιζε και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Αυτό έρχεται με την έκδοση 5.0 του Zoom, που έρχεται με ενημερωμένες ρυθμίσεις ελέγχου ασφαλείας. Το Zoom 5.0 κάνει επίσης default τη δημιουργία κωδικών για τα meetings, ώστε να μειώσει το φαινόμενο “Zoom-bombing”, δηλαδή την εισβολή παρείσακτων στις συναντήσεις τρίτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης ένα νέο, πιο ισχυρό, πρωτόκολλο κωδικοποίησης, για να εξασφαλίσει την ομαλή ροή των συναντήσεων. Νέες ρυθμίσεις επίσης εμφανίστηκαν για τον έλεγχο του εικονικού δωματίου, όπως η δυνατότητα επιλογής νέου host.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης