Οι χρήστες του YouTube βρίσκονταν σε πανικό χθες, αφού ο αριθμός των συνδρομητών τους άρχισε να μειώνεται ανεξήγητα. Φαίνεται ότι η υπηρεσία είχε επηρεαστεί από μια μαζική βλάβη που προκάλεσε στα κανάλια να χάσουν μαζικό αριθμό συνδρομητών μέσα σε λίγα λεπτά.

Ευτυχώς η εταιρεία ήδη διόρθωσε το πρόβλημα, και οι μετρητές των συνδρομητών γύρισαν πίσω στο κανονικό και λειτουργούν κανονικά. Οι χρήστες επίσης επιβεβαιώνουν ότι όλα γύρισαν πίσω στο κανονικό τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται ότι η κατάσταση προκλήθηκε από ένα πρόβλημα που προκαλεί το YouTube να διαγράφει δύο subscribers από ένα κανάλι κάθε φορά που ένας μεμονωμένα επιλεγεί να μην είναι πια μέλος του καναλιού. Αυτό αφήνει την πόρτα ανοιχτή στο να εγγραφείτε επανειλημμένα και να διαγραφείτε από τα κανάλια.

Το BlackScreenTV είναι αυτό που εντόπισε το ζήτημα πρώτο, το οποίο επηρέασε το πιο δημοφιλές κανάλι στο YοuTube, αυτό του PewDiePie. Λέγοντας ότι αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ιστοσελίδας, το BlackScreenTV θα μεταδώσει ζωντανά την όλη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αυτό συνέβαινε ήδη για μερικές μέρες, φαίνεται ότι το σφάλμα προσέλκυσε την απαραίτητη προσοχή, μόνο αφού μεταδόθηκε σε live stream το bug. στο κανάλι του PewDiePie. Δεδομένης της τεράστιας απήχησης του YouTuber, ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό.

«Από την Δευτέρα σε κάποιες περιπτώσεις, κατά λάθος άρχισαν να διαγράφονται δύο Subscribers αντί για ένας. Δουλεύουμε πάνω σε μια λύση!» δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον επίσημο λογαριασμό @TeamYouTube.

Ευτυχώς, από τη στιγμή που το YοuTube άρχισε να εργάζεται πάνω στο θέμα, δεν χάθηκαν περαιτέρω δεδομένα. Οιαριθμοί που φαίνονται τώρα σχεδόν σε όλα τα κανάλια είναι οι σωστοί, οπότε δεν θα πάρει πολύ μέχρι να γυρίσουν όλα στο κανονικό.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης