Η Microsoft άκουσε τα παράπονα των χρηστών της που χρησιμοποιούν Windows 10 σε σημαντικά ζητήματα, φέρνοντας ουσιώδεις αλλαγές με το επερχόμενο Creators Update. Ένα από τα πλέον εκνευριστικά χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης των Windows είναι η αναπάντεχη, ξαφνική και αναγκαστική ενημέρωση όταν το λειτουργικό το θεωρεί απαραίτητο, συχνά χωρίς να ρωτήσει τον χρήστη.

Ο διευθυντής διαχείρισης προγραμμάτων της Microsoft, John Cable, δήλωσε πως αυτό που η εταιρεία εξέλαβε πιο έντονα από τους καταναλωτές είναι η θέληση για απόκτηση μεγαλύτερου ελέγχου πάνω στις ενημερώσεις των Windows 10, ενώ επίσης πως οι αναπάντεχες επανεκκινήσεις (λόγω ενημερώσεων) είναι ενοχλητικές όταν λαμβάνουν χώρα σε λάθος στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την λήψη του Creators Update (το οποίο ίσως αποτελέσει την τελευταία ενημέρωση που θα εγκατασταθεί χωρίς έγκριση στον υπολογιστή σας), θα μπορείτε πλέον να παρατείνετε την εγκατάσταση ενός πακέτου αναβαθμίσεων. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Snooze” (όρος για την Αγγλική έκδοση) όταν ανοίγει το παράθυρο εγκατάστασης, η ενημέρωση θα αναβάλλεται για τρεις μέρες. Εκτός αυτού, θα μπορείτε να προγραμματίσετε εσείς ακριβώς πότε θέλετε να αναβαθμίσετε τον Η/Υ σας, για παράδειγμα μια ώρα που δεν θα τον χρησιμοποιείτε και θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

Εκτός των προαναφερθέντων αλλαγών, η Microsoft με το Creators Update θα προχωρήσει και σε κάποιες διαφοροποιήσεις στην ιδιωτικότητα. Συγκεκριμένα, το Redmond θα απλοποιήσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας με ένα νέο πάνελ να κάνει την εμφάνιση του, μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν (ή να ενεργοποιήσουν) γρήγορα επιλογές όπως την φωνητική αναγνώριση, υπηρεσίες τοποθεσίας, διαφημίσεις με βάση τις προτιμήσεις σας και την καταγραφή δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο πάνελ ρυθμίσεων ιδιωτικότητας της Microsoft στα Windows 10 θα δοκιμαστεί πρώτα (Windows Insiders) πριν γίνει και επίσημα μέρος του Creators Update, ώστε αυτό να είναι σύμφωνο και με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών standards τα οποία δυσκολεύουν αρκετά την Microsoft στο συγκεκριμένο κομμάτι, αυτό δηλαδή της ιδιωτικότητας. Κατά πάσα πιθανότητα όμως, το Creators Update θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πάνελ, μαζί φυσικά με τις εξαιρετικά βοηθητικές αλλαγές στις ενημερώσεις.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης