Η Vodafone θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία του Δημήτρη Τουρλίδα, ενός από τους 10 νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone.

Από 19 χρονών, ο Δημήτρης ξεκίνησε να προσφέρει εθελοντική βοήθεια σε μικρά παιδιά με βαριά νοητική αναπηρία, με στόχο την κοινωνική τους ενσωμάτωση, η οποία επιτυγχάνεται με την κατάλληλη υποστήριξη μέσα από δράσεις που στοχεύουν στην αυτοεξυπηρέτησή τους, στην  ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων και στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόφοιτος Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής Φιλοσοφίας, ο Δημήτρης επέλεξε να εργαστεί, μέσω του προγράμματος World of Difference, στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, που υποστήριζε εθελοντικά από το 2017.

Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ εκπαιδεύει και καταρτίζει νέους με ελαφρά και μέση νοητική αναπηρία, με στόχο την ισοτιμία των ανθρώπων αυτών μέσα στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τη ζωή τους.

Με όραμα τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου κόσμου, ο Δημήτρης, ως Project Manager στο τμήμα υποστηριζόμενης εργασίας του οργανισμού, συνεργάζεται με ανθρώπους με νοητική αναπηρία για τον σχεδιασμό της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελλάδα, που θα προωθεί την ομαλή εργασιακή τους ενσωμάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της πλατφόρμας, θα γίνεται το κατάλληλο “matching” (ταίριασμα) μεταξύ των επιχειρήσεων που απασχολούν ή σκοπεύουν να απασχολήσουν ανθρώπους με νοητική αναπηρία και των ίδιων των αιτούντων εργασία, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού τόπου κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης