Ο Όμιλος Vodafone ανακοινώνει ότι από την 1η Ιουλίου 2021, το σύνολο των ευρωπαϊκών του δραστηριοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, data center, σημείων λιανικής και γραφείων – θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές, στοχεύοντας στον μηδενισμό των εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) που προέρχονται από την λειτουργία της έως το 2030 και διευρύνοντας τον στόχο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της εταιρείας έως το 2040. 1

Τον τελευταίο χρόνο, η Vodafone δημιούργησε το Green Giga Network, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο ως προς την διασφάλιση φιλικότερων προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων και επιταχύνοντας παράλληλα τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ψηφιακά δίκτυα και οι τεχνολογίες της Vodafone στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τον Ιούλιο του 2020, η Vodafone παρουσίασε το σχέδιό της για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές μέσω εγγυήσεων προέλευσης, στην Ευρώπη έως τον Ιούλιο του 2021, ανανεώνοντας  τον προηγούμενο στόχο της που είχε καθοριστεί για το 2025 και δεσμεύεται να επιτύχει την ίδια σημαντική αλλαγή στην Αφρική έως το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Στη Vodafone αναλαμβάνουμε δράση για την κλιματική αλλαγή με στόχο να προσφέρουμε ένα βιώσιμo μέλλον για όλους. Στην Ελλάδα, επιταχύναμε τον βηματισμό μας και  ήδη έχουμε επιτύχει το σύνολο του δικτύου μας να τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια, που προέρχεται από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, κάνουμε πράξη τον εταιρικό μας σκοπό ώστε να συμβάλλουμε ενεργά λειτουργώντας ως καταλύτης αλλαγής για ένα “πράσινο” μέλλον μέσα από την συνεργασία ανθρώπου και τεχνολογίας».
 

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, το 96% της συνολικής χρήσης ενέργειας της Vodafone είχε τη μορφή αγορασμένης ηλεκτρικής ενέργειας. Από σήμερα το 100% της προμηθευόμενης ηλεκτρικής ενέργειας της Vodafone στην Ευρώπη προέρχεται πλέον από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης κατά την οποία η Vodafone μισθώνει ακίνητη περιουσία άλλων ιδιοκτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης