Τα ιπτάμενα ταξί είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Uber, η οποία την Τετάρτη 26/4 παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Dallas, το πλάνο της γι’ αυτήν την νέα υπηρεσία.

Αυτή η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία θα ξεκινήσει το 2020 σε δύο πόλεις, το Dallas-Fort Worth και το Dubai, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Hilwood Properties, ώστε να βρεθούν οι περιοχές που μπορούν να φιλοξενήσουν τους σταθμούς απογείωσης και προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί στο Dallas-Fort Worth.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Uber ονομάζει αυτούς τους σταθμούς «vertiports», καθώς ο στόλος θα αποτελείται από οχήματα που μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με πέντε εταιρείες αεροπλοΐας, όπως Bell Helicopters και η Embraer, για την σχεδίαση και την κατασκευή των οχημάτων που θα στελεχώσουν τον στόλο της. Τα εν λόγω οχήματα θα έχουν μικρό βάρος και θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Chief Product Officer της Uber, Jeff Holden, το κόστος της υπηρεσίας θα είναι αρκετά προσιτό οριοθετώντας το αρχικά στα 1,32 δολάρια το μίλι ανά επιβάτη, με την προοπτική να μειωθεί σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν όλα πάνε βάσει πλάνου, τότε οι πρώτες μετακινήσεις επιβατών θα πραγματοποιηθούν στο Dubai κατά τη διάρκεια του World Expo 2020.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την Uber μετά την ύπαρξη δημοσιευμάτων στα οποία γίνονταν λόγος για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας, αλλά και για την έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε ο CEO της Uber Travis Kalanick με οδηγό της εταιρείας, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική (μείωση τιμών) που ακολουθεί η εταιρεία.

Πηγή: autonomous.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης