Η επίθεση του νέου διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο εναντίον του WikiLeaks, που όπως είπε δρα σαν μια μη-κρατική, «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών», είναι «παράλογη» και σηματοδοτεί μια προσπάθεια να πληγεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ και η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, έκρινε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής του ιστοτόπου, ο Τζούλιαν Ασάνζ.

«Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί (με εξαίρεση τα κρατικά ΜΜΕ) είναι “μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών”—ο στόχος είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν», ανέφερε ο Ασάνζ στην ανακοίνωση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία αφού ανέλαβε τη διεύθυνση της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Πομπέο κατήγγειλε ότι ο WikiLeaks είναι μια «μη-κρατική εχθρική υπηρεσία πληροφοριών» που δρα ενίοτε για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων.

Ο Ασάνζ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή σηματοδοτεί μια επίθεση της CIA εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιστορία δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει το να επιτραπεί στη CIA ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών (…) να γίνει ο μοναδικός κριτής του τι είναι αληθές ή τι είναι συνετό», συνέχισε ο Ασάνζ. Σε αυτή την περίπτωση «θα βλέπαμε καθημερινά να επαναλαμβάνονται πολλές ανόητες ενέργειες της CIA, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους, εκτοπισμούς, δικτατορία και τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Η ομιλία του Πομπέο αποτελεί μια απόπειρα να καταπνιγεί η ελευθερία του λόγου, κατέληξε ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης