Η Toshiba αποχώρησε από την αγορά των φορητών υπολογιστών την περασμένη εβδομάδα, τερματίζοντας μια 35ετή πορεία. Η εταιρεία μετέφερε το εναπομένον μερίδιό της στη Sharp. Πριν από δύο χρόνια, η Toshiba πούλησε το 80,1% του μεριδίου της επιχείρησής της στην Sharp έναντι 36 εκατομμυρίων δολαρίων και η Sharp ονόμασε αυτό το τμήμα Dynabook. Η Sharp άσκησε το δικαίωμά της να αγοράσει το υπόλοιπο 19,1% των μετοχών τον περασμένο Ιούνιο και η Toshiba δήλωσε στις 4 Αυγούστου ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε.
 

«Ως αποτέλεσμα αυτής της μεταβίβασης, η Dynabook ανήκει πλέον πλήρως στη Sharp», δήλωσε εκπρόσωπος της Toshiba.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο laptop της Toshiba ζύγιζε περίπου 4 κιλά

Η εταιρεία δημιούργησε τον πρώτο φορητό υπολογιστή το 1985: Το T1100 διέθετε εσωτερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, μονάδα δισκέτας 3,5 ιντσών και μνήμη 256KB. Σε ρεπορτάζ αναδρομής, το ComputerWorld σημειώνει για το T1100 ότι τα στελέχη της Toshiba δεν ήταν σίγουρα για τον φορητό υπολογιστή, αλλά τελικά άρχισαν να πωλούν το T1100 για περίπου 2.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​Toshiba ήταν από τους κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών, αλλά καθώς περισσότεροι παίκτες συσσωρεύονταν στην αγορά και με λιγότερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, οι φορητοί υπολογιστές της Toshiba έγιναν λιγότερο δημοφιλείς.
Το μερίδιο της Toshiba στην αγορά υπολογιστών είχε μειωθεί από την αιχμή του το 2011 που ήταν τα 17,7 εκατομμύρια υπολογιστές σε περίπου 1,4 εκατομμύρια για το 2017, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης