Το Twitter σημειώνει μεγαλύτερα κέρδη από ποτέ, παρά τη σταθερή μείωση των ενεργών χρηστών του. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της και συγκεκριμένα ανέφερε ρεκόρ σε έσοδα, φτάνοντας τα 909 εκατ. δολάρια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 24% σε ετήσια βάση. Η αύξηση στα συνολικά έσοδα από το 2017 στο 2018 ήταν 25% με το 2018 να φτάνει τα 3 δισ. δολάρια.

Παρόλο όμως που σημειώθηκε αύξηση στα έσοδα, το κοινωνικό δίκτυο αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: τη μείωση των μηνιαίων χρηστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Twitter πλέον δημιούργησε ένα νέο στοιχείο για τις μετρήσεις του, το οποίο είναι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες, που μπορούν να γίνουν δέκτες διαφημίσεων. Σύμφωνα με το Twitter λοιπόν, υπάρχει αύξηση σε αυτό το νούμερο: από τα 115 εκατ. του 2017 στα 126 εκατ. του 2018.

Για τη μείωση των συνολικών χρηστών σίγουρα παίζει ρόλο η απόφαση της εταιρείας για τον καθαρισμό των bots και των spam λογαριασμών από την πλατφόρμα της. Έπειτα από το μεγαλύτερο “καθάρισμα” μέσα στην προηγούμενη χρονιά, η υπηρεσία είδε τη μεγαλύτερη μείωση στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Κατά το ίδιο διάστημα είδε και τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες να αυξάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει πρόβλημα όμως η συνολική μείωση, καθώς μια υγιής αναπτυσσόμενη πλατφόρμα θα παρουσίαζε και πάλι κάποια αύξηση στον αριθμό των χρηστών της. Επίσης, η απόφαση του Twitter να μην αναφέρει μηνιαίους χρήστες στο μέλλον σίγουρα δείχνει επίσης κάτι.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης