H Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2020, το οποίο τελειώνει στα τέλη Μαρτίου. Το PlayStation 5 προσπέρασε PS4 όσον αφορά στις αρχικές πωλήσεις και υπάρχει σταθερή ζήτηση για παιχνίδια και υπηρεσίες. Το τμήμα κινητής βελτιώνεται, ενώ τo τμήμα των οπτικών αισθητήρων επλήγη από τον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ.
 

Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν 2,9 εκατ. συσκευές Xperia, που αποτελεί μικρή μείωση σε σχέση με τα 3,2 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, ανέβηκε η μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα λειτουργικά κόστη του συγκεκριμένου τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο gaming, πωλήθηκαν 3,3 εκατ. PlayStation 5 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και πλέον το PS5 έχει φτάσει σε συνολικές πωλήσεις τα 7,8 εκατ., το οποίο είναι ισχυρότερο από το αντίστοιχο διάστημα του PS4, ενώ η Sony προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή, παρ’ όλα τα προβλήματα. Η τιμή πώλησης του PS5 είναι χαμηλότερου του κόστους αυτήν τη στιγμή, κάτι που συνηθίζεται για τους πρώτους μήνες διαθεσιμότητας σχεδόν για κάθε κονσόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, πωλήθηκαν 1 εκατ. PS4 κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 και 5,7 συνολικά μέσα στο οικον. έτος. Το PS4 έως τώρα έχει φτάσει πλέον περίπου τα 115 εκατ.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το τμήμα του PlayStation ενισχύθηκαν από τις αυξημένες πωλήσεις παιχνιδιών και add-on περιεχομένου και τις υψηλότερες πωλήσεις συνδρομών PlayStation Plus. Η αύξηση είναι της τάξης του 34% σε ετήσια βάση. Συνολικά πωλήθηκαν 338,9 παιχνίδια για PlayStation 4 και PlayStation 5, με τα 58,4 εκατ. από αυτά να προέρχονται από τα studios της Sony.

H εταιρεία είδε μείωση στις πωλήσεις οπτικών αισθητήρων λόγω της αμερικανικής απαγόρευσης, ενώ τα έξοδα αυξήθηκαν για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης