Όπως ήδη είχαμε αναφέρει πριν περίπου έναν μήνα, το Facebook είχε ξεκινήσει τις δοκιμές για τη σύμπτυξη των συστημάτων συνομιλίας του Instagram και του Messenger σε έναν μικρό κύκλο χρηστών.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον δοκιμάζει το χαρακτηριστικό σε ευρύτερο κοινό και έτσι θα αρχίσει να εμφανίζεται σε κάποιους χρήστες του Messenger και του Instagram η επιλογή να στείλουν μήνυμα στο Instagram και στο Messenger αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη φάση η επιλογή αυτή θα εμφανιστεί στους επιλεγμένους χρήστες όταν ανοίξουν την εφαρμογή τους. Δίνεται παράλληλα η επιλογή να διατηρήσουν ανεξάρτητα τα μηνύματα των δύο υπηρεσιών. Αν επιλέξουν τη σύμπτυξη, τότε τα μηνύματα του Instagram θα ανανεωθούν εμφανισιακά και θα μοιάζουν αρκετά με το ίδιο το Messenger. Οι χρήστες του Instagram θα έχουν έτσι για πρώτη φορά πρόσβαση σε λειτουργίες, όπως την προώθηση μηνυμάτων, αλλά και την εξατομίκευση των συνομιλιών τους.
 

Με την ανανέωση αυτή, έρχονται και μερικά νέα χαρακτηριστικά όπως τα selfie stickers, η λειτουργία Watch Together και το vanish mode, που εξαφανίζει τα μηνύματά σας έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, αν την επιλέξετε. Η Facebook ανακοίνωσε ότι κάποια χαρακτηριστικά θα έρθουν πρώτα στο Instagram και μετά στο Messenger.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε αναφέρει το 2019 ότι η συγκεκριμένη ένωση θα βοηθήσει στην end-to-end κρυπτογράφηση, που αυτήν τη στιγμή διαθέτουν άλλες υπηρεσίες, όπως το Viber και το WhatsApp, όχι όμως το Instagram. Το Messenger προσφέρει αυτήν την ασφάλεια κι έτσι με την ενοποίηση των υπηρεσιών της Facebook, θα έχει και το Instagram, όμως όχι από την αρχή.
 

Το νέο update για την κοινή χρήση μηνυμάτων ανάμεσα σε Instagram και Messenger θα γίνει διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης