Οι υπηρεσίες της Facebook, δηλαδή το Messenger, το WhatsApp και το Instagram είναι εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως, ενώ το καθένα προσφέρει τα δικά του αποκλειστικά χαρακτηριστικά για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με μια νέα πληροφορία από τους The New York Times, ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει σχέδια για την ενοποίηση των προαναφερθέντων υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το εγχείρημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμη αλλά θα είναι τεράστιο, καθώς και οι τρεις υπηρεσίες επανακατασκευάζονται από την αρχή. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οι πλατφόρμες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά θα υπάρχει μία κοινές υποδομές.

Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορεί εύκολα να στείλει μηνύματα από το WhatsApp για παράδειγμα σε χρήστη του Messenger και το ανάποδο, ενώ το ίδιο θα γίνεται και με το Instagram.

Αναμενόμενα, εξαιτίας του φιάσκου με τα προσωπικά δεδομένα που έπληξε το Facebook πριν μερικούς μήνες, λέγεται ότι οι νέες υποδομές θα προσφέρουν κρυπτογράφηση end-to-end, που θα εξασφαλίζει το απόρρητο των συνομιλιών. Παράλληλα, φυσικά, αναμένεται να υπάρχουν συνδυαστικές διαφημίσεις ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες.

Τα Stories θα μπορούν να κοινοποηθούν εύκολα τόσο στο Instagram, όσο και στο Facebook, ενώ πλέον τα στοιχεία σας θα μοιραστούν σε όλες τις πλατφόρμες (το WhatsApp απαιτεί αριθμό τηλεφώνου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με την πηγή, ο Ζούκερμπεργκ ήρθε σε αντιπαράθεση με τους υπαλλήλους της WhatsApp σε σχετική συνάντηση. Προς το παρόν, τα σχέδια της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020 το αργότερο.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης