Πολύ σύντομα οι χρήστες του Facebook θα διαπιστώσουν ότι δεν θα μπορούν να βλέπουν τον αριθμό των likes, των αλληλεπιδράσεων και των views των βίντεο στις αναρτήσεις των άλλων χρηστών. Η νέα δοκιμαστική φάση αρχίζει σήμερα στην Αυστραλία και στόχος της πλατφόρμας είναι να αισθάνονται καλύτερα οι χρήστες απαλλαγμένοι από το άγχος να μαζεύουν likes.

Η εμφάνιση των αντιδράσεων θα παραμείνει ως έχει μέχρι σήμερα, απλά δεν θα υπάρχει πλέον ο σχετικός αριθμός δίπλα από τα διάφορα emoticons. Εφεξής τα likes θα είναι ιδιωτική υπόθεση, μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού θα μπορεί να δει τον αριθμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια δοκιμαστική φάση με απόκρυψη των likes ξεκίνησε τον Ιούλιο στο Instagram τον Ιούλιο. Αν η δοκιμή αυτή κριθεί επιτυχημένη, θα εμφανιστεί και στους χρήστες άλλων χωρών του πλανήτη.

Η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook στην Αυστραλία, Μία Γκάρλικ, δήλωσε ότι η αλλαγή βασίζεται πάνω σε έρευνες και συμπεράσματα επαγγελματιών από τον κλάδο της ψυχικής υγιεινής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα likes ενδέχεται να προκαλέσουν κοινωνικές συγκρίσεις μεταξύ των χρηστών. «Οργανώσεις κατά του εκφοβισμού και υπηρεσίες που ασχολούνται με την ψυχική υγιεινή αντιδρούν πολύ θετικά σε αυτήν την αλλαγή», εξήγησε η Μία Γκάρλικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης