Το Twitter λαμβάνει όλο και δραστικότερα μέσα απέναντι στις αναφορές μίσους και τις διαδικτυακές προσβολές που εκδηλώνονται στην πλατφόρμα. Πρόσφατα ανέστειλε τον λογαριασμό του ακροδεξιού εθνικιστή Richard Spencer, της οργάνωσης του, του διαδικτυακού περιοδικού του και του Washington Summit Publishers, την εκδοτική εταιρεία του.

Το Τwitter επέκτεινε επίσης την χρήση αρκετών υφιστάμενων μέσων ασφαλείας για την ευκολότερη αντεπίθεση των χρηστών στην κατάχρηση και την παρενόχληση, ειδικότερα μετά το τέλος των εκλογών που ακροδεξιές ομάδες έκαναν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα των «mute words».Στοχεύει στην εξάλειψη δημοσιεύσεων που εκδηλώνουν μισητή συμπεριφορά απέναντι σε χρήστες διαφορετικής φυλής, εθνικότητας, φύλου, θρησκείας και σε άτομα με ειδικές αναπηρίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δέχεται συχνά μηνύματα από άτομα που δεν ξέρουν πώς να καταγγείλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Οι κανόνες του Τwitter απαγορεύουν τις βίαιες απειλές, την παρενόχληση, την απεχθή συμπεριφορά και την κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών, και θα λάβει μέτρα ενάντια σε αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν αυτές τις πολιτικές», είχε δηλώσει χαρακτηριστηκά ένας αντιπρόσωπος του Twitter στο TechNewsWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνόμευση μιας ρητορικής μίσους σε ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να είναι δύσκολη καθώς τείνει να θεωρείται λογοκρισία. Υποστηρίζεται ότι η τεχνική νοημοσύνη (AI) θα καταστήσει ευκολότερη την διαδικασία εξάλειψης του διαδικτυακού bulling, κάτι που όμως αναμένεται να εφαρμοστεί στο μακρινό μέλλον και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα οδηγήσει στην απόλυτη επιτυχία.

Το Cyberbullying αποτελεί ένα συνεχόμενο πρόβλημα για το Τwitter, το Facebook και τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αποδείχτηκε ένας απο τους βασικούς παράγοντες αποτυχίας του Twitter στην εύρεση αγοραστή τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης