Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

Σύμφωνα με επιβεβαίωση του Δημάρχου Λαυρίου που μίλησε στο 5ο έτησιο συνέδριο Smart Cities Digital Citizens της Teamworks σήμερα, το data center της Microsoft θα φιλοξενηθεί στο Λαύριο και συγκεκριμένα στο παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση για το data center της Microsoft στη χώρα μας έγινε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας, Brad Smith.
 


 

Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λαναρά, έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και βρίσκεται κοντά σε οικόπεδα αντίστοιχης έκτασης τα οποία ενδέχεται να αξιοποιηθούν επίσης από τη Microsoft για την ανέγερση «υποστηρικτικών» μονάδων, όπως αποθηκών και κατοικιών εργαζομένων. Όπως ανέφεραν, η συγκεκριμένη έκταση επιλέχθηκε για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων ότι το έδαφος έχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται από την λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος λόγω μετάλλων στο υπέδαφος, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από αντισεισμικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος λόγος είναι η άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης, αλλά και σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα. Απέχει μόλις 15 λεπτά από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και 30 λεπτά από την Αθήνα, ενώ είναι κοντά και στο λιμάνι του Λαυρίου.

Tο παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» θα γίνει το νέο «σπίτι» του data center της Microsoft

Κτίρια υψηλών προδιαγραφών θα αντικαταστήσουν τις εγκαταστάσεις της παλιάς κλωστοϋφαντουργίας, ενώ εντός διετίας αναμένεται η έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.
 

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή συνολικά με νέα έργα, σε βάθος δεκαετίας. Μέρος αυτών είναι η επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής Οδού, ο εκσυγχρονισμός του λιμένος Λαυρού και περαιτέρω ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών στην περιοχή.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης