Σταματούν οι πωλήσεις των Windows 7 και 8.1

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 19:00
Σταματούν οι πωλήσεις των Windows 7 και 8.1
Αν δεν είστε οπαδός των Windows 10 και σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο υπολογιστή με ενσωματωμένα τα Windows 7 ή 8.1, τότε καλύτερα να βιαστείτε, γιατί η Microsoft θα σταματήσει στις 31 Οκτώβρη τις πωλήσεις αυτών των λειτουργικών.Μετά την 31η Οκτώβρη η Microsoft θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στα Windows 10 και δε θα παρέχει πλέον άλλες άδειες στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα λειτουργικά 7 και 8.1.

Βέβαια, μετά το τέλος του Οκτώβρη δε θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από τα ράφια των καταστημάτων όλοι οι υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windοws 7, διότι η Microsoft θα εξακολουθεί να επιτρέπει τις πωλήσεις των συσκευών που ήταν σε απόθεμα πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Απλά τα νέα μηχανήματα που κατασκευάζονται από την 1η Νοεμβρίου και μετά, θα έχουν μόνο τα 10.Πλέον, αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι η προθεσμία αυτή αφορά μόνο τις πωλήσεις και δεν έχει να κάνει με τις ενημερώσεις. Τα Windοws 7 και τα 8.1 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και το Ιανουάριο του 2023 αντίστοιχα.

Τα Windοws 10 θα γίνουν έτσι η μόνη έκδοση των Windοws που θα έρχεται προεγκατεστημένη σε καινούργιους υπολογιστές και η Microsoft αναμένει ότι η απόφαση της αυτή θα βοηθήσει την παγκόσμια υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Πηγή: iGuRu.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 19:00