Για τέταρτη χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το SingularityU Greece Summit 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας για μία ακόμη φορά τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά την περσινή καινοτομία με το διαδραστικό και disruptive mixed reality format διεξαγωγής συνεδρίων που έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το SingularityU Greece Summit 2021 ξεπέρασε τις προσδοκίες και με θέμα «Reimagine», αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον και τον άνθρωπο, προσκαλώντας το κοινό που το παρακολούθησε να ξανασκεφτεί κάθε πτυχή του κόσμου μας.

Σπουδαίοι ομιλητές διεθνούς κύρους, πρωτοπόροι και καταξιωμένοι στον τομέα τους, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. David Roberts, Peter Dimantis, David Sinclair, Shuonan Chen, Lauri Ruter, Keith Grossman, μέσω της μοναδικής ψηφιακής πλατφόρμας του SingularityU, ανέλυσαν με διαδραστικό τρόπο στο κοινό πώς η τεχνολογία, η καινοτομία, η ολοκληρωμένη σκέψη και η ανθρώπινη σύνδεση μπορούν να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

David Roberts, SU Faculty Technology Disruption & Exponential Leadership / Νίκη Συροπούλου, CEO SU Greece & CEO iGrow

Gary Boles, Chair for the Future of Work for SU

Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και στην ανάγκη αυτή να υιοθετηθεί από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ως ο πυρήνας του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς επίσης και στη σημασία της καινοτομίας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων (ανισότητα, παγκόσμια ρύπανση κ.ά.) που απασχολούν τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν επίσης τις απόψεις τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξής της και να βελτιώσει την οικονομία της, επισημαίνοντας το ρόλο του εξειδικευμένου ελληνικού εργατικού δυναμικού και τη σημασία της αντιστροφής του «brain drain» σε «brain gain».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντρικό συμπέρασμα του SingularityU Greece Summit 2021 είναι πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους ανθρώπους. Αξιοποιώντας την τεχνολογία ο άνθρωπος μπορεί να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον. Και οι επιχειρήσεις μέσα από έναν καλοσχεδιασμένο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό, μπορούν να προστατευτούν αποτελεσματικά από τους κινδύνους που εμφανίζονται με αυξανόμενο ρυθμό εξαιτίας της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους.

Η Νίκη Συροπούλου, CEO του SingularityU Greece άνοιξε το συνέδριο λέγοντας: «Τα δύο τελευταία χρόνια βιώσαμε disruption σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από την εργασία και την υγειά έως και την ενέργεια, τον πλανήτη και τη βιωσιμότητα. Το disruption αυτό ικανότητά μας να ξανασκεφτούμε νέους τρόπους και ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε αξία. Αυτό είναι, λοιπόν, που κάναμε αυτές τις δύο ημέρες. Φανταστήκαμε ξανά τον πλανήτη, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, την υγεία, το φαγητό, τη χώρα μας και τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Χάρης Μπρουμίδης, President and CEO Vodafone Greece / Πάνος Παπάζογλου, EY Managing Partner in Greece / Νίκη Συροπούλου, CEO SU Greece & CEO iGrow / Βασίλειος Ψάλτης, CEO Alpha Bank / Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Southeast Europe at Google

David Roberts, SU Faculty Technology Disruption & Exponential Leadership

Ο David Roberts, SU Faculty Technology Disruption & Exponential Leadership, ως πρώτος ομιλητής του φετινού SingularityU Greece Summit, σημείωσε: «Το πρώτο βήμα για τον κάθε έναν από εμάς είναι να φανταστεί ξανά τα πράγματα που επιθυμεί να κάνει, που επιθυμεί να γίνει, που επιθυμεί να βιώσει και να αποκτήσει».
 

Ο Peter Diamantis, Executive Founder του SU & Chairman του XPRIZE Foundation, δήλωσε: «Το μοναδικό και σημαντικότερο στοιχείο που διαθέτεις είναι ο τρόπος σκέψης σου».
 

O David Sinclair, Professor στο Harvard Medical School, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ικανότητα να ελέγξουμε τη βιολογία μας είναι πιο σημαντική από έναν υπερ-υπολογιστή στην τσέπη μας».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης